Tuesday, December 19, 2017

Вучић, Православље, Протестантизам и српска дијаспора (текстови, дискусија и ВИДЕО)

Вучић,
Православље,
Протестантизам
и српска дијаспора
(текстови, диксусија и ВИДЕО)


Погледајте овај мој видео након што прочитате доња два текста и дискусију а можете и пре тога:
Vucic, Pravoslavlje, Protestantizam i srpska dijaspora (+tekstovi i diskusija) - Vlada J.
https://www.youtube.com/watch?v=4YfXUCANqTw


На Фејсбуку:

19.12.2017. Свети Никола
Страшно, како може србски "издајник" да слави Славу, и то још у србској цркви у Москви, престоници светског Православља, и то још истог дана да се састане са Путином? Ко му то даје за право? Па зашто то ради, па како ћемо га онда и даље називати "издајником", па нећу да се играм тако, мамаааааааа, плакаћууууу!!! Срам га било, није питао ДОС-овце, ДС-овце и Бошка Обрадовића председника Двери да ли сме то да ради, није добио благослов од њих. :-)

Вучић у Москви присуствовао литургији поводом крсне славе

ИЗВОР:РТС
Председник Србије је обележио Никољдан, своју крсну славу, у српској православној цркви Петра и Павла у Москви где је присуствовао литургији.
Том приликом је поводом Вучићеве породичне славе Свети Никола, коју председник проводи радно у Москви, у цркви освештан и славски колач.



Вучић у Москви обележио крсну славу

Службу је служио владика викарни епископ Антоније који је рекао да је Вучић први председник Србије који је од завршетка Октобарске револуције дошао у Храм Светог Петра и Павла.
Епископ Антоније је Вучићу поклонио икону Светог Николе.
Вучић данас наставља посету Москви а у поподневним чаосвима састаће се са руским председником Владимиром Путином (11. пут по реду, примедба аутора овога блога, Владимира Јанковића).


Текст и дискусија који су ме инспирисали да направим горњи видео.

Политика  Вучић се одрекао православља и прешао у протестанте!
ТРАГОМ ТРАЧА

Вучић се одрекао православља и прешао у протестанте!

Пише:
  
У ауторском тексту за нови број „Печата“, Александар Вучић истакао да му инспирација није епископ Николај већ Мартин Лутер, оснивач протестантизма
Пише: Донко Ракочевић
Још јануара 2013. године, у интервјуу за „Информер“, Александар Вучић је изразио своју наклоност протестантској реформацији православља: „Било би добро када бисмо, чувајући нашу православну веру, прихватили барем део оне европске протестантске етике, на којој, на пример, почива успон Немачке, када би се са више снаге, знања и енергије кретали ка постављеним циљевима.“
А онда је прије двије године, у ауторском тексту за новогодишњи број „Вечерњих Новости“, написао да је књига која га највише инспирише она од Макса Вебера: „Протестанска етика и дух капитализма“.
Коначно, прије неки дан, у ауторском тексту за јубиларни 500-ти број недељника „Печат“, написао је: „Можда је Печатов приступ романтичарски, можда је мој прагматичан, можда ја више нагињем обреновићевском, а Печат револуционарном, карађорђевићевском моделу, можда ја инспирацију више тражим у Лутеру, а Печатвише у епископу Николају, али када се подвуче црта, кад једни друге питамо шта желимо, долазимо полако, али сигурно, на једно те исто. На слободу као циљ, на слободу као сан, и на слободу као разлог свих разлога и узрок свих узрока.“
Дакле, сваком ко умије да чита јасно је да се Вучић одрекао православља, и окренуо протестантизму односно лутеранству (дио западног хришћанства које се заснива на учењу реформисте из 16. вијека, Мартина Лутера), које проповиједа да спасење не лежи у праћењу црквених, односно Божјих заповијести, већ да је довољно само вјеровање.
Оно што је можда мање јасно онима који не познају православно учење, јесте чињеница да је Вучић антиправославне ставове изнио причајући и о слободи као једином циљу, „разлогу свих разлога и узроку свих узрока“.
Наиме, првородни гријех је био први слободни акт човјекове воље. Човјек је сам изабрао пут који се не подудара са вољом Божијом; нарушивши од Бога дату заповијест, стао је на пут својевољног самоутврђивања. Тај акт, слободан сам по себи, довео је човјека до ропства, и по својим посљедицама је био губитак слободе која му је дарована.
Но, кроз живот у Богу, сваки се човјек сједињује са Богом, „који се сједињује са Господом, један је дух са Господом.“ Првородни гријех је тако искупљен, и могућност сједињења са Богом је опет постала могућа. А самим тим је поново успостављена и слобода. Зато се у Новом завјету говори: „Стојте у слободи коју нам је даровао Христос, и не подвргавајте се опет јарму ропства… Купљени сте скупом цијеном; не будите робови људи.“
Само кроз вјеру ослобођен човјек остаје слободан, и не одаје опет себе у ропство гријеху и смрти. Та слобода је дата цијелом свијету као реалност, али човјек, онако како је слободно починио првородни гријех и тиме се одрекао од своје слободе, исто тако се он и данас одриче (или не одриче) од слободе која му је дарована Искупљењем.
А по Лутеру, Искупљење није потребно, нити су потребна добра дјела да би се зарадио вјечни живот: „Не бјежите од гријеха, него се трудите да будете тврди у вјери“ (Лутер). Сада вам је ваљда јасно зашто Вучић онако безочно лаже, јер његова „вјера“ то не забрањује!

На свом Фејсбук профилу Донко објављује тај текст истог дана данас 17.12.2017. Линк не могу овде дати јер ме је Донко на крају на Фејсбуку блокирао па му више не видим профил.

17.12.2017.· 


У ауторском тексту за нови број „Печата“, Александар Вучић истакао да му инспирација није епископ Николај већ Мартин Лутер, оснивач протестантизма…
SEDMICA.ME

Коментари


Ljubomir Tapuskovic Ni njima više, ni nama manje.


Branislav Perišić Umalo ne istraži Njemce, a on ga hvali.🤔


Ljubomir Tapuskovic Poistovijetio se sa njim 😀



Владимир Јанковић Влада А зашто се онда патријарх редовно састаје и фотографише са протестантом Вучићем а например са мном, Донком или неким другим православцем патријарх неби то урадио него би нас отерао?


Donko Rakočević поздрави патријарха

Владимир Јанковић Влада Нема шансе да дођем до њега, и пре 20 година када сам био блискији СПЦ нисам успео доћи ни до владика а камоли патријарха, нити би ми он дао чак ни кифлу ни јогурт ако бих му гладан просио


Владимир Јанковић Влада Имали смо 50 година на власти безбожне комунисте, па масона Коштуницу и језуиту Ђинђића, па католика Тадића 8 година, па што би нам сметао и један протестант? Није ништа гори од ових предходних.

Donko Rakočević заборавио си масоне Карађорђевиће

Banjo Medojevic Auuuu, kakav gubitak! 😜😜😜

Владимир Јанковић Влада Јесте, Карађорђевићи су редом сви масони почев од самога Карађорђа члана ложе Хетерија, бившег официра Аустроугарске као што је и овај данашњи ... у двору официр Британије под заклетвом њиховој краљици. И данас су сви Карађорђевићи масони, и око њих су се окупили све масони и ... људи, површни и глупи, који немају појма о Православљу нити их оно интересује, људи ..., а знамо ... скупљају.

Banjo Medojevic Sta se ucinje od onakog srpskog radikala!? 😄

Здравко Јововић Са нама изгледа једино није владао истински Србин, православни хришћанин, одан косовском завјету,ћирилици,језику, византијској култури а да није члан масонских ложа, тајних друштава, илумината, језуита!

Здравко Јововић Постоји теорија да су Карађорђевићи од Климента. Но, без обзира на то, оно што је било лоше код њих је што су створили краљевину СХС(на српским ратним побједама и великим жртвама) умјесто краљевину Србију и што су англофили!

Марина Јочић Odličan tekst. Vaskrsa nema ni bez smrti niti bez pokajanja

Првослав Задањ Интересантно, у Енглеској се "дистрибуционисти" обраћали српском селу као светлом примеру привредне базе једне земље и заговарали напуштање лутеранског модела, увезеног из Немачке. Исти принцип је и владика Николај, веома популаран у Енглеској, износио у свом "Средњем систему", а наш председник жели да набаци на Србе, оно од чега би већина не-Срба да утекне. Шта провинцијализам направи од човека.

Владимир Јанковић Влада Сетих се и да је "велики Србин, патриота, научник и просветитељ" Доситеј Обрадовић био протестантско-масонски "просветитељ" и контрирао православљу где је био монах па побегао у свет. Вук Караџић није био ништа бољи. А обојица су сахрањени у порти Саборне цркве у Београду преко пута Патријаршије. Не би ме чудило и да су Николa Тесла и Пупин били блиски масонима. Тесла је изјављивао да је најближи будизму и тако неке филозофије о енергијама и слично је говорио, а завештао да га после смрти кремирају што је противно православном обичају по ком се сахрањује тело у земљу. Кажу, тек након кремирања свештеници СПЦ су што пре одржали опело над Теслином урном (пепелом) да некако присвоје Теслу као свог верника.

Donko Rakočević Тесла је научник, и нико од грађана мју није пренио суверенитет,,, ли Вучић је предсједник државе и за њега се мора разјаснити шта је, да би људи знали ко их предстаавља

Владимир Јанковић Влада Па ни председник Србије по уставу Србије не мора бити православац, јер је нажалост Црква одвојена од државе, а зато треба гледати на конкретне резултате, на конкретна добра и лоша дела председника у политици и вођењу државе а не у религији, и не тражити од њега да буде неки учени православни богослов (теолог) или да буде већи православац од наших патријарха и владика који су исто склони протестантизму, екуменизму, папизму, интернационализму, глобализму, итд.

Donko Rakočević Vladimire, molim te čitaj šta pišem... nigdej nisam rekao da mora biti pravsolavac predsjendik srbije, već da građani moraju biti obaviješteni koje je vjere, jer to je osnovni element našeg identiteta

Donko Rakočević mediji upravo za to slućže, a građani posle neka biraju koga hoce

Владимир Јанковић Влада Па шта имаш ти да нас обавештаваш кад нас је Вучић више пута обавестио јавно да највише цени протестанта Макса Вебера али да је он лично православац и не намерава да промени веру. То је он изјавио, а ако је и јавно променио веру, наћићемо и ту вест. Ето, ти си цитирао Вучића и ето сад знамо боље, али и раније смо знали јер је он медијима сам то све рекао, а ти си сложио у један твој текст, и добро, ето. И шта даље?

Donko Rakočević daqe neću polemisati s tobom, jer gluvom šapni ićoravom magingi -svejdeno

Владимир Јанковић Влада Добро, предпоставимо да си ти за све то у праву. И кога ми у Србији да подржимо, за кога да гласамо на следећим изборима? Кад рушиш једног, предложи другог за председника. Кад критикујеш зло, предложи добро, предложи решење.


Игор Пејовић Био сам присутан кад је испољио нескривену нетрпељивост према блаженопочившем Патријарху Павлу. Тада му је замјерао да није довољно националиста. Свједоци су ми Душко Секулић и Будо Алексић. Били су присутни и Вучићев отац и тада мали син. Давне 2003.године.



Владимир Јанковић Влада Мислим да је Вучић окренут Веберу због економије, а не због вере, јер Вучића и кад је био радикал никада није занимала религија, као ни Шешеља ни дан данас. Вучић све то гледа практично, економски, мада ја сам читао да има бољих писаца о економији капитализма од Вебера, али нека га. Коштуница је био масон, Ђинђић језуита, Тадић католик, Слоба комуниста-социјалиста, итд. набројах већ, и јесу ли они били бољи? А колико политчара нам је било на власти а да нисмо знали да су они били масони или у некој секти. У односу на масоне и мрачне секташе, традиционални протестантиозам Лутера је одличан и много ближи Православљу.

Donko Rakočević Igore, imaš i u knjizi njegovog prijatelja Darka Hudelista, kad šetaju pored Hrama Svetog Save, Vučić otvoreno izražava odbojnost prema Pravoslavnoj crkvi

Игор Пејовић Знам. Читао сам. А и код тебе кад смо били је замјерио што ја постим.

Milica Bugarski Диван текс. Потпуно отсликава Вучићев карактер.Посебно ми се допада задњи пасус текста, јер је истинит и тачан.


Владимир Јанковић Влада Игоре, наравно да патријарх Павле није био довољно патриота србски, није био уопште, чак му је и мајка била Хрватица што се крије од јавности али Патријаршија и свештенство то зна, а и Павле је увек гушио србство и убијао морал нашима на ратишту својим изјавама, плус је био велики екумениста и пацифиста. Не само Вучић него многи православни србски патриоти су критиковали патријарха Павла због тога. Павле је редовно ишао на католичке празнике на њихове мисе. Погледај овај мој кратки видео са фотографијама и аудио снимком Павловог дочека католичких фрањеваца: "Патријарх српски Павле и екуменизам (аудио и фото)" https://rutube.ru/video/5d46ed116d9114bb3d311c3b6e6dd9bd/

Препоручујем вам на ову тему да погледате и мој…
RUTUBE.RU

Владимир Јанковић Влада Донко, не оптерећуј се Вучићем ако не живиш у Србији, него гледај како да скинете Мила Ђукановића, јер у Црној Гори је србство много више угрожено него у Србији. Ушли сте чак и у НАТО без проблема. И ви се бавите Вучићем као највећим проблемом а он се 11 пута састао са Путином и не пада му на памет да уведе Србију у НАТО него добио авионе и добиће друго наоружање од војске Русије, довео Путина и Шојгуа на нашу војну параду, неће да уведе санкције Русији него је и повећао трговину са њом, води сарадњу и са Кином на највишем нивоу, итд. Ако има у Србији неко ко би био бољи председник хајде предложите га. Вучић наравно има мана као и сваки човек, и ја бих волео да имамо бољег, човек природно увек тежи бољем, али којег да подржимо против Вучића?

(У приватним порукама тј. на чету:
Владимир
јеси ми ти обрисао последња два моја коментара о Вучићу?
и још један у средини?
Donko
не, него Фејсбук,,
штитие га и они изгледа

Владимир
па да их напишем поново?
па ја нисам ни кудио ни хвалио Вучића, негде између сам писао неутрално
Након 5 минута Донко ми не одговара и ја копирам опет коментаре)


Владимир Јанковић Влада Пошто је неко одавде обрисао моја четири коментара а Донко ми написа да је Фејсбук обрисао јер „изгледа и они штите Вучића“, ево мојих коментара опет, заједно, да видимо да ли ће неко и ко ће да их обрише:

Владимир Јанковић Влада Добро, Донко, предпоставимо да си ти за све то у праву. И кога ми у Србији да подржимо, за кога да гласамо на следећим изборима? Кад рушиш једног, предложи другог за председника. Кад критикујеш зло, предложи добро, предложи решење.

Владимир Јанковић Влада Мислим да је Вучић окренут Веберу због економије, а не због вере, јер Вучића и кад је био радикал никада није занимала религија, као ни Шешеља ни дан данас. Вучић све то гледа практично, економски, мада ја сам читао да има бољих писаца о економији капитализма од Вебера, али нека га. Коштуница је био масон, Ђинђић језуита, Тадић католик, Слоба комуниста-социјалиста, итд. набројах већ, и јесу ли они били бољи? А колико политчара нам је било на власти а да нисмо знали да су они били масони или у некој секти. У односу на масоне и мрачне секташе, традиционални протестантиозам Лутера је одличан и много ближи Православљу.

Владимир Јанковић Влада Игоре, наравно да патријарх Павле није био довољно патриота србски, није био уопште, чак му је и мајка била Хрватица што се крије од јавности али Патријаршија и свештенство то зна, а и Павле је увек гушио србство и убијао морал нашима на ратишту својим изјавама, плус је био велики екумениста и пацифиста. Не само Вучић него многи православни србски патриоти су критиковали патријарха Павла због тога. Павле је редовно ишао на католичке празнике на њихове мисе. Погледај овај мој кратки видео са фотографијама и аудио снимком Павловог дочека католичких фрањеваца: "Патријарх српски Павле и екуменизам (аудио и фото)" https://rutube.ru/video/5d46ed116d9114bb3d311c3b6e6dd9bd/

Владимир Јанковић Влада Донко, не оптерећуј се Вучићем ако не живиш у Србији, него гледај како да скинете Мила Ђукановића, јер у Црној Гори је србство много више угрожено него у Србији. Ушли сте чак и у НАТО без проблема. И ви се бавите Вучићем као највећим проблемом а он се 11 пута састао са Путином и не пада му на памет да уведе Србију у НАТО него добио авионе и добиће друго наоружање од војске Русије, довео Путина и Шојгуа на нашу војну параду, неће да уведе санкције Русији него је и повећао трговину са њом, води сарадњу и са Кином на највишем нивоу, итд. Ако има у Србији неко ко би био бољи председник хајде предложите га. Вучић наравно има мана као и сваки човек, и ја бих волео да имамо бољег, човек природно увек тежи бољем, али којег да подржимо против Вучића?

Препоручујем вам на ову тему да погледате и мој…
RUTUBE.RU

(Затим овај коментар иако је био постављен, након пола минута је опет обрисан. Ја Донку на чету:
Владимир
ко ми је сад опет обрисао?
православци не би смели да лажу и да малтретирају браћу православце
Он не одговара неколико минута. Онда ја опет налепим тај обрисани коментар са моја последња четири коментара и он ме блокира са свог профила. Након пар сати погледам на Фејсбук страницу његовог сајта “Magazin Sedmica“ и није ме избацио из ње а ни ја њега нисам избацио из моје групе „Православна србска заједница“. Он мене није избацио вероватно јер сам му ја неважан па му је свеједно, а ја њега нисам избацио из моје групе јер му и даље нудим руку помирења.)

Хвала на гледању и читању!
Погледајте и друге моје разне видео снимке:
- моје говорење на разне теме,
- моје музичке и хумористичке монтаже,
- моје ђускање,
- итд. ,
на ова три канала:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович

Фејсбук (Facebook): Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)

Твитер (Twitter): Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte): Владимир Янкович https://vk.com/vladimir.jankovic

Елицы (Elitsy): Владимир Янкович

Православна србска заједница“ (братство и сестринство)
Група на Вконтакте:
https://vk.com/pravoslavna.serbska.obshina


Скајп (Skype): vladimir.jankovic.vlada 



No comments:

Post a Comment