Tuesday, January 22, 2019

Молитва за мир у Србији, на Балкану и у свету (+ Битке партизана у Другом светском рату у Југославији) + ВИДЕО

Молитва за мир у Србији, 
на Балкану и у свету 
(+ Битке партизана 
у Другом светском рату 
у Југославији) + ВИДЕО

Православна молитва за мир
 у Србији, на Балкану и у свету
Дај Боже, Света Тројице, да рата не буде, да буде мир, радост, рад, зарађивање довољно новца, срећан живот, љубав, здравље и напредак свих нас у Србији, на Балкану, нашем региону и у свету.

Ради деловања и борбе за мир, дај нам Боже да добро упознамо рат и ратове који су се десили на нашим просторима и у свету, како би открили и сагледали узроке рата и ратова, проучили их и спречили их да нам поново донесу рат.

Господе наш, узроке мржње и подела помози нам да ублажимо и искоренимо, да се помиримо са свима и опростимо, да никоме не судимо и никога не осуђујемо, нити, далеко било, мрзимо, нити да говоримо и пишемо тешке и непристојне речи, увреде, претње, псовке и вулгарности, нити да се свађамо и у празно препиремо, и да свуда и увек људе миримо, позивамо на помирење и помажемо им да се помире, и како Ти рече Господе наш Исусе Христе у Јеванђељу по Матеју, глава 5: „Блажени миротворци који мир граде јер ће се синови Божији назвати. Блажени кротки јер ће наследити Земљу. Блажени су милостиви, јер ће они бити помиловани...“.

И како се молимо на свакој православној литургији „За вишњи мир и спасење душа наших, Господу се помолимо. Господи помилуј. За мир свега света, за непоколебљивост светих Божјих Цркава, и сједињење свих, Господу се помолимо. Господи помилуј. Крај живота нашег да буде хришћански, без бола, непостидан, миран, и да добар одговор дамо на Страшном Христовом суду, молимо."

И како каже молитва нашој Пресветој Богородици „Молитвама Твојим, Владатељко, спаси посвећену Теби паству, сав град и земљу од глади, земљотреса, поплаве, пожара, покоља, најезде туђинаца и међусобних ратова.“

И како даље кажу молитве на свакој Литургији и у Молебану Пресветој Богородици: „Господе, како је много непријатеља који војују против нас и говоре: Нема им помоћи ни од Бога ни од људи; Господе, Ти нам пружи руку Своју да останемо народ Твој и по вери и по делима. Ако морамо да страдамо, нека то буде на путу правде Твоје и истине Твоје; не допусти да буде због неправде наше или мржње ма према коме. Рецимо сви усрдно: Господе, помилуј. Још се молимо Богу, Спаситељу свих људи, и за непријатеље: да их Господ човекољубиви одврати од насиља над православним народом нашим; да нам не руше свете храмове и гробове, децу не убијају и народ не прогоне; него да се и они обрате на пут покајања, правде и спасења. Рецимо сви усрдно: Господе, помилуј.

Молитвама свих Светих отаца наших и свих Светих Божијих Анђела сачувај нас Боже у миру и напретку у свему, вечно и заувек, у векове векова. 
Амин, Боже дај!

Сачинио грешни слуга Божији
Владимир Јанковић Влада


Горња молитва каже:

„Ради деловања и борбе за мир, дај нам Боже да добро упознамо рат и ратове који су се десили на нашим просторима и у свету, како би открили и сагледали узроке рата и ратова, проучили их и спречили их да нам поново донесу рат.“

Па почнимо са ратом партизана и комуниста у Југославији.


На фотографији је „Партизанска споменица 1941.“ која означава годину од које је носилац споменице почео да ратује у партизанима тј. у Народноослободилачкој војсци Југославије (НОВЈ), односно пуним називом Народноослободилачкој војсци (НОВ) и Партизанским одредима Југославије (ПОЈ).

Битке партизана 
у Другом светском рату 
у Југославији

Извор: Википедија

- Устанак у Србији и другим деловима Краљевине Југославије
итд.

- Седам непријатељских офанзива:

1.  Операција за заузимање слободне територије познате под називом Ужичка република 

2.  Игмански марш Прве пролетерске бригаде

3.  Операција Трио и Битка на Козари

4.  Битка на Неретви или Битка за рањенике, односно Операција „Вајс“ за ликвидацију територије познате као Бихаћка република

5.  Битка на Сутјесци, односно Операција „Шварц“

6.  Битка како би од партизанских снага одузели територију ослобођену након капитулације Италије

7.  Операције „Коњићев скок“ или Десант на Дрвар и већег броја пратећих операција, до операција Трумпф, Драуфгенгер и Рибецал за заробљавање Тита

- Београдска операција за ослобођење Београда

- Сремски фронт

ВИДЕО:
Za mir, rad,
zaradu, srecu i napredak
Srbije, suseda i sveta
 + molitva – Vlada J.


Фотографије











No comments:

Post a Comment