Monday, June 29, 2015

Роми (Цигани), Срби, расе, расизам, нацизам и Православље

Роми (Цигани), Срби, расе, расизам, нацизам и Православље

Које су расе Роми (или Цигани, како смо их раније звали)?

Опште је познато да је Хитлер истребљивао Цигане, да и данашњи нацисти (или национал-социјалисти, како себе више воле да називају) не подносе Цигане. Они говоре да су Цигани пореклом из Индије (што је вероватно тачно) и да их све треба протерати назад у Индију.

А које су Цигани расе а које смо ми Срби расе? Срби, сви Словени и скоро сви народи данашње Европе а такође и Индијци су индоевропске (тј. индијско-европске) расе, значи исте расе и свима им је порекло у Индији. Доста се и данас говори и пише да је порекло србског језика из језика старе Индије, санскрита. Многе речи санскрита и србског језика су исте или сличне. Хитлер је такође слао научне експедиције на Тибет да проучавају њихову религију, науку, магију, медицину...

Па ако нам је свима, и Циганима и нама који се сматрамо белом расом, прапостојбина једна иста Индија, ако смо сви пореклом од истог народа земље Индије (а и иначе сви народи су пореклом од истих предака гледајући и по Библији и по Дарвиновој еволуцији), зашто онда србски нацисти мрзе Цигане?

И зашто неки Срби или Словени постају нацисти кад је Хитлер мрзео Словене као нижу расу што је и написао у својој главној књизи „Моја борба“ („Мајн кампф“) и Хитлерови нацисти су у логорима мучили и убијали Србе заједно са Циганима и Јеврејима? Зашто Србин воли онога ко га је истребљивао а не воли онога ко је страдао и умирао заједно са њим?

И поред свега Хитлер је први напао СССР не само због „баука комунизма“ него и да би покорио главни и највећи словенски народ, Русе, и такође, тиме је, следујући своје западноевропске претке, повео нови крсташки рат Запада против Православља. Додуше, судећи по Другом светском рату, Хитлер није уништавао Православље ни друге религије али је хтео све да их покори под своју нацистичку и расистичку идеологију и обожавање германског народа, под свој Нови светски поредак и Нову уједињену Европу. И да је у рату победио Хитлер питање је колико би Православље имало слободе и како би Словени живели потчињени нацистичкој идеологији и Немцима као врховној нацији и господарима света.

Ипак, додаћу и то, да је сасвим природно више волети своју расу од других раса, као и више волети свој народ од других народа, и више волети своју породицу од других породица. Али не треба мрзети никог ако желимо да живимо хришћански и православно, и ако желимо да се осећамо добро, здраво и радосно, и да задобијемо живот вечни.

Владимир Јанковић
Група на Фејсбуку „Православна србска заједница“:
Skype: vladimir.jankovic.vlada
Моји видео снимци:
https://www.youtube.com/user/VladaSerbiaEurope1/videos

No comments:

Post a Comment