Monday, August 3, 2020

Опис групе на Фејсбуку Православна србска заједница

Нови опис групе на Фејсбуку
Православна србска заједница
од јула 2020.


Поштовани добродошли :-)

у Фејсбук групу Православна србска заједница, основаној 2012. и она је, још увек само интернет, верско братство и сестринство, које прати све теме са гледишта Православља.
 
Свето писмо (Библија) каже „А који нема љубави не позна (упозна, спозна) Бога; јер је Бог љубав., Нови завет, 1. Посланица Јованова, глава 4, стих 8.

Две највеће Божије заповести су „Љуби (воли) Бога и ближњега свога, као самога себе“ а то је Богољубље и човекољубље. Дакле, највећа Божија заповест, прдлог и савет је љубав, љубав према Богу, људима, себи и свему!

Љубав је наједноставнији и најбржи пут који води директно у вечни живот у блаженству и благостању раја, Царства Небеског и Божијег, тако лако наизглед а тако тешко понекад.

Само Бог Љубави и који је сам Љубав, спасава људе! Часни Крст Христов и четири оцила слова „С“ на србском грбу највише значе ово „Само Спаситељ Србе спасава!“. Само Један Једини Спаситељ и Син Божији Господ Исус Христос спасава све Србе и све људе. Оцила око Крста значе да нам треба не било каква србска слога него само „Слога око Бога, а не око злога (ђавола, греха и безбожништва)“. „Дај Боже да се Срби обоже (побожно живе), сложе и умноже!“, говорио је наш Свети владика Николај.

Наша љубав према људима, човекољубље, треба да буде кроз Богољубље и Христову јеванђелску љубав. Човекољубље је љубав према својој породици, љубав према свом роду и народу што се зове родољубље, љубав према свом крају, месту, завичају, Отаџбини, Домовини и својој држави што се зове отачаствољубље, отаџбинољубље и патриотизам. Љубав према својој нацији се назива национализам али то није и не сме бити шовинизам тј. мржња према било ком другом народу или човеку!
 
Група се пре свега бави Православљем и србским родољубљем, и шири помирење, мирољубив и душекористан дијалог између свих православних Срба ма којој Цркви припадали: Српској Православној Цркви, Епархији у егзилу владике Артемија, православним зилотима владике Акакија, зилотима матејевцима или другима.
 
Група прати све теме и вести из човековог живота и свих професија, струка, сталежа и области, са гледишта Православља.
 
У групи можете погледати албуме са пуно слика и описа, и датотеке са текстовима и књигама у Ворд-у и ПДФ-у.
 
У групи чувамо, негујемо и развијамо културну и пристојну дискусију и размену мишљења и ставова.
 
У групи јесте дозвољено објављивање свега што желите а није против Православља, србства и Србије: рекламирање других група, страница, сајтова, организација, удружења, објављивање корисних информација о другим верским заједницама, политичким партијама, као и рекламирање ваших производа и услуга али без писања цена јер Фејсбук може да казни групу тако да наведите да вам се заинтересовани јаве у инбокс поруком.
 
У групи једино нису дозвољене псовке, вулгарне речи, вређање и претње било коме у групи, ван групе,  политичарима и јавним личностима, позивање на насилне протесте, тероризам, атентате, оружане устанке, пучеве, државне ударе, револуције и слично, нити агресивно писање против Православља, Срба и Србије, али може све критике и сви ставови ако су културно написани.
 
Ако желите да примате обавештења из групе кад неко нешто објави у њој обележите на њој да желите, а ако не желите обавештења онда то немојте означити и она вам неће досађивати из ове групе, него ћете бити члан групе и гледати је само кад ви желите.
 
Добродошли! :-)

Линк групе:
https://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica
 
Истоимени блог:
https://pravoslavnasrbskazajednica.blogspot.com
На њему су текстови оснивача групе и блога на разне теме са гледишта Православља. Упишите ваш мејл у мејлинг листу да вас обавести мејлом кад објавим нови текст. То је обично три пута месечно.
 
Истоимена група на сајту Вконтакте, најпопуларнијој руској друштвеној мрежи јако сличној Фејсбуку, добродошли и ту:
Погледајте и видео снимке на доња три канала: моје говорење на разне теме са гледишта Православља, моје музичке и хумористичке монтаже, итд., и молим да их запратите:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович


Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович





No comments:

Post a Comment