Sunday, February 24, 2019

Зарађивање од блога (Blogger-a blogspot-a) и YouTube-a (+ ВИДЕО)

Зарађивање 
од блога 
(Blogger-a blogspot-a)
и YouTube-a
(+ ВИДЕО)

Како сам успео да уновчавам
своје YouTube канале и блог (Blogger).
Моја искуства и савети за почетнике!




24. Фебруар 2019.

Поздрав добри људи,

православнима помаже Бог а и свима другима Бог нек да здравље и срећу,

опет ћу мало о зарађивању преко YouTube-а и блога, али овај пут текстуално, писањем, а не као претходних година преко видеа на мојем YouTube каналу.

Разлог је једноставан, AdSense Гуглов (Google-ов) систем за огласе и зараду од њих ми је стопиран на моја два YouTube канала а овај блог сам јуче успео да повежем са мојим AdSense налогом и сада се на мом блогу приказују Гуглови огласи и кренула је да ми „капље“ тј. тече зарада. Зато ето са прављења видеа прелазим више на писање текстова и уз њих качење фотографија и понекад линкова за неки видео. А правићу и даље видео снимке.

Већину тога сам рекао у овом видеу пре неки дан:

Zaradjivanje 
od bloga (Blogger-a, sajta), 
YouTube-a i uopste 
- Vlada J.”

Видео је мало дужи па ако вас мрзи да га гледате, тј. да ме ту слушате, мада у њему има пуно корисних информација, ево написаћу овде укратко шта сам у њему говорио и написаћу наставак мојих искустава које сам најавио на крају тог видеа.

Пре неких седам година, 2012. године, када сам отворио два YouTube канала и овај блог, с обзиром да сам више навикао да пишем него да говорим и показујем се на видео снимцима, најпре сам покушао да уновчавам (монетизујем) овај блог са којег читате ово. Преко њега сам покушао да отворим налог на Гугловом систему за приказивање огласа и зараду од њих који се зове AdSense. Није ми одобрено уз образложење да мој блог „није довољно занимљив да би био погодан за огласе. Учините га занимљивијим па покушајте поново да га уновчавате.“.

„Лупао сам главу“ (истраживао) неко време, питао на енглеском језику на AdSense Help Forum-у и Blogger Help Forum-u, и на крају одустао, али сам затим успео да своја два налога на YouTube-у повежем са новим отвореним AdSense налогом. Значи први AdSense преко блога није ми одобрен, тако да га нисам ни имао, а преко YouTube налога јесам успео да отворим AdSense налог.

Пазите! Имамо право да имамо само један AdSense налог на исто име и презиме и исту кућну адресу.

Уколико имате два, Гугл ће то вероватно брзо открити и угасиће вам оба, а ако имате и један AdSense налог а прекршите њихова правила, Гугл вам га може угасити и више на ту вашу кућну адресу не можете отворити AdSense налог. Можете имати два AdSense налога ако вам један служи као приватни за физичко лице, а други да вам је од неке фирме као правно лице. Ево шта кажу правила, цитирам: „У овом случају, можете да поднесете нову пријавуТип налога (налог појединца или пословни налог) и име примаоца уплате морају да се разликују од података наведених у првобитној пријави. Такође, уверите се да можете да примате уплате на име тог примаоца уплате.


И тако су на моја два YouTube канала почели да се приказују Гугл огласи и да „капље лова“, тј. да зарађујем паре. Када ваша зарада премаши 70 евра или 100 долара, Гугл вам шаље новац на ваш девизни банковни рачун, преко Pay Pal-а, слањем чека на вашу кућну адресу који треба да уновчите у банци, итд., мада ја до те фазе нисам још стигао.

Зарадио сам мало преко 32 евра када је пре око годину дана Гугл донео правило (Гугл и YouTube су иста фирма) да више не могу да зарађују YouTube канали са мање од 1000 пратилаца. Пошто сам имао мање пратилаца мени су укинути, тачније рећи стопирани или суспендовани, огласи и зарађивање, али је мој зарађени новац остао на AdSense-у и када будем премашио 1000 пратилаца на једном YouTube каналу Гугл ће ми поново дозволити да зарађујем, да наставим зарађивање од суме новца до које сам до сада стигао и на којој сам стао.

Пошто ми је прављење видео снимака пре свега задовољство па тек онда начин зараде, а и да бих стицао нове пратиоце и приказе (прегледе) мојих видеа, наставио сам да правим видео снимке и качим их на YouTube.

Прође тако око годину дана до овога фебруара 2019. године и ја дођем до једне важне идеје. Сетим се да су ми админи (администратори) AdSense Help Forum-а рекли да ко уновчава YouTube односно преко YouTube-а је отворио AdSense не може да зарађује и преко Гугловог блога (Blogger, blogspot-а) а можемо једино преко блога или сајта који је у нашем власништву, а то су ваљда плаћени сајтови, надограђени, који се плаћају сто или више евра годишње, значи нису бесплатни. Такође и основна бесплатна верзија Гугловог блога (Blogger, blogspot-а), као што је ова моја, може да се надогради да буде професионалнија и са више могућности а то наравно мора да се плати.

Тако сам заборавио на уновчавање блога међутим сетим се да сада ја више немам зарађивање преко YouTube-а што ми рекоше Гуглови админи да је проблем за зараду и од блога, и ја дођем на идеју да поново по најмање четврти пут у току око пет година, покушам да повежем свој блог са мојим AdSense-ом и почнем да зарађујем од блога.



Пред очима ми је данима био овај мој блог и први Гуглови огласи на њему, тј. замишљао сам како су на блогу Гуглови огласи и блог зарађује. Каже изрека: „Мисли позитивно! Позитивне мисли призивају позитивне догађаје а негативне мисли призивају негативне догађаје“. Као што рече певачица Мадона „Свако може постати оно што жели ако то заиста јако жели“ и као кад неко нешто лоше баксузира па се то и деси. Кажу Свети оци православни „Праведник ће добити од Бога оно што жели и за шта се Богу моли, а грешнику ће се десити оно чега се прибојава и плаши.“ А чувени блаженопочивши (покојни) православни србски монах, архимандрит, старац, отац Тадеј Витовнички из манастира Витовница код Пожаревца у Србији, је говорио и понаваљао то кратко, што се много прочуло: „Какве су ти мисли, такав ти је и живот.“.

Визуализирао (визуализовао) сам Гуглове огласе на мом блогу и напорно, вредно уз задовољство и жељу за успехом данима читао Гуглова правила, проучавао, покушавао, подешавао блог и мој AdSense, питао админе Гугла на AdSense Help Forum-у на енглеском језику, гледао туторијале на YouTube-у, читао објашњења са разних сајтова, и слао пријаве за уновчавање блога. Два пута су ме одбили и на крају админ Гугла ми написала на AdSense Help Forum-у да као што ми je она написаla на почетку дискусије јако ми је слабо рађен блог, јер сам у последњих годину дана написао само два текста, а да Гугл за послењих шест месеци очекује да напишемо око 50 текстова. А мој блог од настанка пре седам година има укупно 50-так текстова. И опет ја остадох у уверењу да је Гуглов админ у праву као и прошлих пута, међутим ево шта се даље десило.

У току наше дискусије на AdSense Help Forum-у која је трајала десетак дана један члан форума је написао само једну реченицу „Верификуј блог у подешавањима“. Тога сам се сетио на крају и то ми је била можда последња нада и шанса да уновчавам блог, јер нисам више имао других идеја. И ја мало погледам како то иде, верификујем моје власништво над блогом врло лако и брзо, и поново по трећи пут затражим одобрење блога за огласе и уновачавање (зарађивање) тј. покушам да га повежем са мојим AdSense налогом. За Гуглов одговор за то се чека око један дан.

И коначно блог су ми одобрили и написали да је спреман за приказивање огласа! Коначно након толико година наде и труда! Био сам срећан и одушевљен и то ме држи и сад јер ћу са задовољством писати и радити на блогу кад од тога примам и неку зараду, макар и малу, а уз труд и рад може бити и већа зарада.

Предходно сам још можда нешто ситно подешавао осим што сам верификовао блог, тако да не знам 100% тачно шта је утицало да ми га коначно одобре, али ето са 50-так текстова за пуних седам година ипак ми је одобрен. Не знају ни Гуглови админи баш све.

Онда сам читао у Гугловим упутствима о постављању огласа на блог, постоје аутоматски огласи и огласне јединце, комбиновао сам са њима док нисам успео да поставим огласе на три места на страници на која сам одавно желео,  горе испод наслова блога, десно и доле на самом дну странице. И ево од јуче се огласи приказују а у AdSense-у ми се отворила аналитика за праћење приказа блога и зараде.

Надам се да сам успео коначно и да неће бити проблема, да ме неће опет нешто ометати.

А кад на YouTube каналу постигнем преко 1000 пратилаца (субскрајбера) онда ћу покушати преко њега да наставим зарађивање. За сада имам 541 пратилаца.

Ето, ко се труди ипак мора и да успе понекад. „Прегаоцу (трудбенику, човеку који се труди и вредно ради) и Бог даје махове (снагу)“, каже изрека. Ето, исплатио ми се труд, мада после дуго времена. Можда бих, да сам се више трудио, читао и истраживао, раније успео, али ипак и сада сам срећан јер као што каже једна позната стара песма и како је назив познате музичке ТВ емисије „Никад није касно“!

Ако желите да зарађујете од блога, сајта или YouTube-а потрудите се, јер без труда и рада нема успеха ни у једном послу.

Читајте правила AdSense-а, Blogger-а и YouTube-а, и шта вам није јасно на енглеском напишите питање на њихова три Help форума за помоћ и подршку, тј. отворите нову тему са насловом у који упишете ваше главно питање а у посту (коментару) опишете детаљно питање или проблем који имате. Мада админи Гугла и ова три форума нису свезнајући и некад могу и да погреше, ипак ће вам они давати идеје и решења за која нисте знали тако да су они ипак корисни, а може и неко од обичних чланова форума, као што сте и ви, да вам помогне корисним саветом.

Исто можете гледати туторијале (објашњења) на YouTube-у за разне ствари, питања и подешавања, преко Гугл претраге наћи текстове на разним сајтовима који вам могу помоћи и дати идеје, можете питати пријатеље који нешто знају о овим стварима, можете наћи на интернету блогове и сајтове сличне као што је ваш па ту наћи мејл власника и писати му и замолити га да вам помогне саветом за ваш проблем, итд.

Напослетку можете питати и мене на мој мејл или преко Фејсбука јер немогуће је да овде напишем сва своја искуства у једном тексту а радо ћу вам помоћи својим саветима ако их знам и радо ћу и ја научити нешто од Вас и Ваших искустава.



То би било то за сада од мене на ову тему.

Срећно!

Срећан Вам рад, пуно добрих идеја, маштовите уметности писања и прављења видеа, да Вам је добра зарада и желим Вам све најбоље у животу!

Владимир Јанковић Влада
(Vladimir Jankovic) на Фејсбуку
Vlada J. na YouTube

Хвала на читању!
Молим Вас да ми запратите доње видео канале и  
погледајте моје разне видео снимке:
- моје говорење на разне теме углавном са православног гледишта,
- моје музичке и хумористичке монтаже,
- моје ђускање, итд.,
на ова три канала:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович

Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)
https://www.facebook.com/vladimir.jankovic.vlada

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb
https://twitter.com/VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович
https://vk.com/vladimir.jankovic

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович
https://elitsy.ru/profile/44166


Скајп (Skype): vladimir.jankovic.vlada

Придружите се и добродошли!
„Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)
Група на Фејсбуку:
https://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica 


No comments:

Post a Comment