Sunday, November 10, 2019

Јелеосвећење и Хитон Господњи у цркви Свете Петке на Чукаричкој падини у Београду (+ ВИДЕО)

Јелеосвећење
и Хитон Господњи
у цркви Свете Петке
на Чукаричкој падини
у Београду (+ ВИДЕО)

(Кликом на слике оне се увећају)

ВИДЕО:
„Jeleosvecenje 
Hiton Gospodnji
u crkvi Sv.Petke 
na Cukarickoj padini
u Beogradu (audio i foto)“
 

У овом видеу се налази аудио снимак дела (осам ипо минута) молитве, службе Јелеосвећења (освећења уља од стране седам свештеника и помазивање верника за здравље и исцелење, излечење болесних) и тада је било и поклоњење и целивање Хитона Господњег (честице одеће Господа Исуса Христа коју је носио приликом распећа на крсту) у цркви Свете Петке на Чукаричкој падини у Београду, на Митровдан, 8. новембра 2019. године после Христа. Фотографије цркве у првој половини видеа су моје а фотографије Хитона и остале су са интернета. Неке фотографије су у овом тексту а већи број њих су у видеу.











Хитон Господњи из Спасо-Јаковљевско-Димитријевског манастира из Великог Ростова код Москве у Русији, проноси се месецима по црквама у Београду верном православном србском и осталом народу на поклоњење и целивање са вером да кроз њега Господ Исус Христос даје благослов, лечи и помаже.


























































У другом делу видеа су, уз наставак појања (певања) и читања службе Јелеосвећења, фотографије са освећења новоизграђеног парохијског дома ове цркве и одликовање старешине цркве Николе Трајковића од стране патријарха српског Иринеја 2018. године. Неке од тих фотографија су овде.  








































После тога у видеу уз појање (певање) и читање службе Јелеосвећења су фотографије посете овој цркви чувеног руског старца схиархимандрита Илије Ноздрина, духовника патријарха руског Кирила, који је заједно са патријархом српским Иринејем служио Литургију у овој цркви 2016. године после Христа. 






























Владимир Јанковић
10. новембар 2019. године после Христа




„Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство које водим од 2012.)
Погледајте и друге моје текстове на овом блогу, запратите га и упишите вашу и-мејл адресу у мејлинг листу  да примате обавештење мејлом кад на блогу објавим нови текст:
Придружите се и добродошли у групу на Фејсбуку:
И у групу на Вконтакте:



Погледајте моје разне видео снимке: моје говорење на разне теме углавном са православног гледишта, моје музичке и хумористичке монтаже, мој плес, итд., на ова три канала и молим Вас да ми их запратите:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович



Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович

No comments:

Post a Comment