Monday, November 18, 2019

Писмо клубу Цароставник: Молим Вас допуните Ваше Монархистичко начертаније

Писмо клубу Цароставник:
Молим Вас допуните Ваше
Монархистичко начертаније

На путу православног србског сталешког
 монархизма, родољубља (национализма)
и отаџбинољубља (патриотизма)

Србска круна
(Слике се увећају кликом на њих)


18.10.2019. године после Христа
(Моја мишљења и ставови временом могу 
да се мењају услед нових аргумената, сазнања, чињеница, околности, реалности, 
праксе, теорије, итд.)


Србска круна са симболима власти монарха




Поштовани клубу Цароставник,

ја сам православни сталешки монархиста и србски родољуб већ око 30 година, био сам симпатизер и Отачасвеног покрета Образ чим га је основао Небојша М. Крстић код којег сам и пре тога ишао на веронауку у "Светосавској омладинској заједници" коју је основао Ратибор Ђурђевић, љотићевац, писац и клинички психолог.


Ипак, остао сам свестран, реалан, више практичан него теоретичан, и имам слободу добрих мисли, воље и избора, коју ми је Бог дао, не трпим диктатуру горих од себе или оних који траже слепу послушност као покрет „Србска акција“ коме се ни не знају руководиоци ни старешине, и који не смеју ни испод једног текста да се потпишу, и који на фотографијама замуте своја лица, не смеју да стану иза својих речи и акција, именом и презименом, као тајно друштво су, попут масона, а ја сам отворен и храбар кад верујем да сам у праву и на Божијем путу, а стидим се само својих грехова када их имам, и примам сваку разложну, аргументовану, образложену и објашњену критику и савет, и поправљам се и напредујем, а неких ставова се и одрекнем ако схватим да сам био у заблуди.


Управо сам прочитао ваше Начертаније и Додатак и поставио вам нека питања у заградама плавом бојом слова, па ако можете и хоћете, молим Вас да ми одговорите ради наше сарадње ако је могућа. Хвала и све најбоље Вам од Господа нашега.
И поред свега у сваком случају остајем и остаћу ваш симпатизер као и симпатизер „Србске акције“ и свих православних Срба свих Цркви, Синода, покрета, организација, партија, странки, удружења, клубова, итд.


Краљ Србије Петар I Карађорђевић са круном


















Са свим осталим, што је велика већина, у вашем Начертанију и Додатку а нарочито оним што сам подебљао и подвукао се слажем из дубине душе, у то већ 30-так година верујем, за то сам се борио, борим се и борићу се за то, било ван садашњег система Србије било кроз њега. Није важан пут него ићи и стићи до циља. Рече један Кинез „Није важно да ли је мачка црна или бела, већ је важно да лови мишеве“, и рече још један Кинез звани Брус Ли „Буди као вода“, која се мења, прилагођава препрекама и околностима и увек проналази свој пут куда да тече даље и осваја.

Владимир Јанковић


(Пошто клуб Цароставник има написано на свом блогу http://carostavnik.blogspot.com да не жели узнемиравање од новинара и забрањује објављивање у медијима а вероватно ни на интернету текстова и слика са њиховог блога, то њихов поменути текст „Монархистичко начертаније клуба Цароставник“ и његов додатак „Апологија (одбрана) нашег антидемократизма“ можете прочитати директно на њиховом блогу а само моја извучена и цитирана запажања и питања обојена плавом бојом која сам им послао и, ради јасноће мојих коментара, помало препричаног, не цитираног, њиховог текста преносим овде.)




















МОНАРХИСТИЧКО НАЧЕРТАНИЈЕ 
КЛУБА ЦАРОСТАВНИК

Цео текст је на овом линку

Након увода од неколико пасуса ово Начертаније наводи два главна стуба обновљене монархије: веру (религију, Православље) и војску па их ја питам: А где вам је економија, од чега и како ће да живи народ? Правите грешку као и Отачаствени покрет Образ чији сам симпатизер од самог његовог оснивања у време Небојше М. Крстића. Касније ниже у тексту видех да сте поменули економски систем, то је добро, али треба на тим темељима изградити детаљан и конкретан економски програм теоријски и практични и предочити га народу, и покренути задруге колико се то може у садашњем систему, не само критиковати и чекати идеалне услове него делати, радити и трудити се, као што каже покрет Србска акција „Подвиг и борба!“ сада и овде у оваквим околностима, иако тешким, јер „У добру је лако добар бити, а на муци се познају јунаци“. 

Пошто се залажу за укидање демократије, политичких партија (странака) и избора, а за сталешку (струковну) монархију при чему кажу да би чланови сталежа бирали своје представнике за Сабор (Скупштину, Парламент) ја их питам: Ако се (представници сталежа) бирају гласовима већине (у сталежу) зар то није демократија против које сте ви или како се бирају? 


Након пар одељака они пишу да су партије котеријашке (кликашке, котерија или клика је група људи који остварују себичне интересе на штету других људи, као например политичке партије и странке, верске секте, тајна друштва, масони, терористи, итд.), опортунистичке (злоупотреба околности за себично лично богаћење, одлика тржишне либералне економије и конформизма) и паразитске... да демократија изазива расипништво и корупцију... манипулише народом контролом медија... штити издају и пљачку државе. Више зависи од конкретног човека, личности, да ли је лопов или поштен, лош или добар, а није пресудно јел члан партије или сталежа, у републици или монархији или у било ком систему. Нису сви у демократији лопови и зли, а нису ни сви у монархији поштени и добри као што и сам монарх, краљ, може бити лош) Затим понављају да чланови сталежа бирају своје представнике за Сабор па опет питам: Како бирају, демократски већином гласова или како? Даље напомињу да партије се боре једна против друге а сталежи не, међу њима нема ривалства него сарађују у корист народа и државе и њима је увек у интересу да је стање у држави добро и све боље, са чиме се ја слажем и додајем:  За разлику од партија које када су у опозицији желе да је стање у држави што лошије па воде негативну кампању и сатанизовање партија и људи на власти како би их сменили и дошли на власт и радили слично као и бивша власт или још горе. Поново се дотичу избора унутар сталежа па запажам: Али ако један бирач има мању стручност и вештину или је обичан занатлија или радник а други је много стручнији и вештији или је мајстор или доктор наука, а опет сваки од њих вреди по један глас, то није праведно, то је онда демократија у оквиру струке (сталежа). Затим они напомињу да многи бирачи партија на демократским изборима нису копетентни да бирају нешто у шта се не разумеју па додајем: Исто је некопетентан да бира у оквиру струке, члан струке који слабо познаје ту струку или је лош радник или лош мајстор или лош човек.


Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) 
под покровитељством престолонаследника
 Александра II Карађорђевића. ПОКС је изашао 
на последње демократске изборе у Србији. 

Они затим откривају да нису задовољни садашњим престолонаследником Александром II Карађорђевићем па додајем: Неки упућени Срби са Запада пишу да овом Александру отац није оставио ни предао престо у наследство, имао је лоше мишљење о њему и није говорио са њим, а ни Александар му није дошао на сахрану, због чега Александар можда не може да се сматра престолонаследником (наследником престола).
















Враћен монархистички грб Краљевине Србије републици Србији, са двоглавим орлом симболом симфоније (сагласја) Цркве и државе односно патријарха и краља. Лево нови грб орла са папагајским кљуновима и десно предходни 
грб са орловским кљуновима.

...Како мислите да укинете демократску републику и ко ће да изабере или постави ту нову прелазну власт, регента и оснује црквено-државни сабор и изабере његове чланове?

А ко ће да укине АВНОЈ-евске одлуке, укине реублику, прогласи монархију, суди републиканцима, итд., ко ће то да уради и како?

Ко ће их (социјалистичке, либерално демократске и не Божије законе) и како поништити и нове (законе) прогласити? 

...Зашто сте против хришћанског помирења са покајаним грешницима? Ако сте за слободу вере католицима и другим религијама, зашто нисте за толеранцију према комунистима који нису строго против монархије и Православља, а данас има пуно комуниста и социјалиста који иду у цркву и сматрају се верницима и родољубима, зашто их одбацити или забранити, или ако треба забранити њих, зашто онда давати слободу католицима међу којима се крију усташе, протестантима и јудаистима који су легло масонерије, верским сектама, итд.? 

...Зар помирење није хришћанска врлина ако се грешник покаје? 

...Значи нацизам, расизам и фашизам нису зло или су мање зло од комунизма, иако су први започели освајање других држава и Други светски рат и побили исто милионе људи и невиних цивила, деце, жена, старих?

...Зар и ви националсоцијалисти (као комунисти које осуђујете због револуција и тероризма) нисте револуционари, ви сами себе сматрате и називате револуционарима, нисте за демократске изборе и излазак на њих, иако је Љотићев Збор ишао на изборе и Образ у време Небојше М. Крстића се спремао за излазак на изборе што ми је он лично уживо рекао и оснивао одборе по Србији, што говори да ви планирате да, не изборима и (или неким) мирним путем дођете на власт, него силом, пучем или оружаном револуцијом или устанком? (Питам, не тврдим.)

...Зар ви националсоцијалисти нисте исто револуционари, и зар Гаврило Принцип није био социјалиста и анархиста а не православни верник и зар он није извршио класично терористичко убиство ненаоружаног човека и његове трудне жене, помогавши тако да Србија буде војно нападнута "српском кривицом", изгине јој огроман број мушког становништва и на крају Србија буде угурана у заједничку државу Југославију са својим вековним непријатељима? Зар треба славити и дивити се анархисти и терористи Принципу, јел то православно и србски родољубиво?

...Зар и ви нисте револуционари? 


Стари грб Србије орла са орловским кљуновима

Овде пишу да се залажу за школовање по интернатима ученика који ће бити одвојени мушки од женских као некада па примећујем: Зар то неће бити погодно за феминисткиње, лезбејке и хомосексуалце? 

Залажу се за повратак људи у сталеже које су наследили од очева па питам: Зашто би свако морао да се бави струком којом се бавио његов/њен отац, можда отац није успео деци да пренесе љубав према својој струци, или није хтео или није умео да их научи тој струци, или услед животних околности дете је заволело другу струку, професију, има врлине, дар и вештине да се бави њом, и зашто им то забранити, зар није, по Светом писму и Светим оцима православним, сваки човек непоновљива, оригинална и различита личност са другачијим даровима, талентима за различита занимања и струке, зар Бог није дао људима слободу избора, зар не схватате да сваки човек има различит животни пут ка спасењу? 



Нови грб Србије орла са папагајским кљуновима

Кажу да професори школа и факултета треба да ученицима и студентима дају оцене из владања које ће бити најважније оцене од свих оцена, па запажам: Али зар неки неморалан, непоштен или наиван учитељ, наставник или професор неће давати непоштене и неистините оцене владања ученика, на основу неких заблуда, интереса или личних разлога, нетрпељивости, сукоба и зависти према неким ученицима или њиховим родитељима? 

Пошто су свештенство Српске Православне Цркве означили као неприхватљиво јер је глобалистичко, екуменистичко и сергијанско, питам их: Да ли то значи да сте ви верници владике Артемија, или зилотског владике Акакија, или зилота матејеваца или које Цркве?


Застава Србије са грбом орла орловских кљунова


Затим на истом линку, 

наведеном изнад, следи:

Додатак

АПОЛОГИЈА НАШЕГ АНТИДЕМОКРАТИЗМА
(Апологија значи одбрана)

Одмах на почетку наводе демократију као највећу пошаст на свету па запажам:  Рекли сте у Начертанију изнад да је комунизам највеће зло, сад кажете да је демократија, а да ли је националсоцијализам потпуно православан? Ако нацисти нису директно гонили Православље али су све Цркве и религије ставили под контролу своје националсоцијалистичке партије а ви сте против партија, и можда би гонили Православље да су победили у Другом светском рату а и они сами сведоче да је њима на првом месту и изнад свега њихова националсоцијалистичка идеологија а не Православље, ни Хришћанство, нити било која религија, и у сваком размимоилажењу или сукобу њихове идеологије са Православљем они би стали на страну своје идеологије против Православља и Православне Цркве, јер каже и Господ у Јеванђељу „Нико не може два господара служити јер једног ће волети а другога мрзети“ тј. у тренуцима када човек мора да се определи за једног од два господара он ће морати да пружи предност једноме господару (идеологији, религији) над другим (другом).

Садашња застава Србије 
са грбом орла папагајских кљунова

Даље наводе зло које је демократија донела човечанству и ја додајем: Углавном се слажем са вама, али да није било западне демократске помоћи социјалистичкој Југославији и Србији, овде би и даље владао комунистички једнопартијски систем и једноумље и рад православних србских родољуба, монархиста, вас Цароставника, љотићеваца, националсоцијалиста, четника, итд. би остао строго забрањен и немогућ и рад Православне Цркве би остао пригушен и омражен.

Помињу оснивање демократије у Француској револуцији и тадашњу опседнутост и поседнутост „слободом“: Да, слажем се да су они поседнути злим духом, демонима, па и кип "Слободе" у Њујорку је уствари кип паганске демонске богиње Иштар, коју обожавају масони и илуминати који су и основали САД.   

...Јасно је да је слобода либерала и масона уствари "ослобођење" од Христа, добра, истинске љубави и истине и стављање у робство и служење ђаволу тј. ђаволослужење, сатанизам.

Они наводе да у демократији се деификује народ па ја појашњавам: обожава, обоготворује народ, дехристијанизовани, обезбожени, пали, одемоњени, атеистички и богоборачки народ.

Затим они то нападају као неопаганизам и дивљаштво па их питам: А зашто онда православни националсоцијалисти као и покрет Србска акција, сматрају својом браћом националсоцијалисте који су протестанти, католици, пагани, сатанисти, секташи, атеисти и други, док православне који нису националсоцијлаисти сматрају својим непријатељима? Настављају да у демократији, руља (демос) увек бира Вараву (разбојника из Јеванђеља) и пљачкаше, док Христа шаље на разапињање (као у Јеванђељу), па ја примећујем: Не мора увек већина бити зла и изабрати зло, некада је већина у праву и у истини, јер када дође до покајања човека, људи и већине народа, онда народ бира добро и враћа се Богу, монархији, родољубљу, па и то је једини мирни пут којим би се повратила и обновила православна краљевина Србија, зашто га онда сматрете немогућим, то да већина народа буде у праву?

Помињу да је у демократији увек владавина политичара и власти и опозиције које све финансира и контролише крупни капитал "Светске Закулисе" па их добронамерно питам: Да ли примећујете да је након пада комунизма у Русији и Кини дошло до обнове Православља и религије као и огромног јачања војске и економије, а у САД су хришћани спречили Хилари Клинтон да дође на власт и поведе светски рат против Русије тако што су масовно гласали за Трампа који не жели ратове него мир са Русијом и свима и жели да САД поврати хришћанским вредностима и његова дела у том правцу се примећују упркос јаком отпору глобалиста који желе да га потчине, смене, убију, итд.?

...Нису све партије финансиране од глобалиста, неке су потекле од поштеног и верујућег народа и покајањем народа се омасовиле, ојачале и дошле на власт, као например у Русији Путинова «Јединствена Русија» која се бори против глобалиста и јудео-тајкуна, у САД Трамп и као што ће партије антиглобалиста националних хришћанских суверениста ускоро доћи на власт у ЕУ и поправити Европу и њен систем, спречити арабске мигранте да исламизују Европу, подићи економију, итд.

Затим кажу да је демократија вечна борба, сукоба интереса и праваца па их опет добронамерно питам: Зар није корисно за народ и државу да Цароставник и слични православни хришћани уђу у ту борбу, подвигом одмере снаге са нечастивима, и победе, тј. изађу на изборе и вољом народа дођу на власт, вољом покајаног побожног народа тј. вољом Божијом кроз народ и њихове гласове на изборима? А затим кад дођу на власт, просветле народ, па затим путем референдума или доношењем закона обнове православну сталешку монархију? 

Даље критикују демократију као лажну владавину воље народа које у њој уствари нема па се слажем: Тачно је да хуље и олош безбожника влада народом «У име народа», неког имагинарног народа а уствари у своје лично име и себичних интереса своје партије или својег џепа, били то комунисти или јудео-демократе.

Кажу да монархија није поникла из избора већ из историје, па додајем: Демократија је исто поникла из историје, постојала је и пре Христа у античкој Грчкој и другде где су владали безбожници, руља, пагани или слични.

Даље кажу да у парламенту демократије са партијама нема народног јединства ни народне воље па допуњујем: Уколико у парламенту међу демократским партијама влада православна побожност, разумевање, поштовање и мирољубива сарадња, онда ту има и народне и Божије воље (макар и у мањој мери али их ипак има јер су те појаве мира и помирења њихови добри плодови) – В.Ј.

Овде они превише истичу моћ контролисаних владајућих партија, опозиције и медија од стране "Светске Закулисе" па запажам: Да је упркос глобалистичким либералним медијима на демократским изборима победила национално-хришћанска политичка опција сведочи победа Путина, Трампа, па и победа умерене националистичке деснице СНС над екстремно  глобалистичком, либералном и прозападном ДС у Србији, и сведочи јачање националиста, традиционалиста и хришћана у ЕУ.

Затим опет истичу моћ медија на народ па додајем: Уколико би мисионарство и проповед Цркве били јачи и квалитетнији, народ би се освестио и неби некритички усвајао све што види на медијима, а сем тога интернет је слободан свуда и све више народа га чита и гледа, нарочито млади који су будућност државе и света, тако да данас медијска блокада не постоји и не може да постоји нигде где постоји интернет.

Овде наводе да су грађани који избегавају партије и не излазе на демократске изборе "здрава маса" па напомињем: Грешка је што се ми православни родољуби не активирамо више у политици па макар и у партијама и тако јаче и конкретније утичемо на политичке промене и преузимамо власт.

А људе који делују кроз партије називају "нездрави део становништва" па указујем на чињеницу: Многим поштеним православним родољубима и монархистима је улазак у партије и рад кроз њих, конкретан и делатни пут служења Богу, народу и Отаџбини, онако како тренутно умеју и знају у датим садашњим условима, околностима и систему, и то раде из добре намере, зашто их одбацивати и зашто свакога ко је ван партија и не гласа на изборима сматрати бољим човеком од православних верника у партијама који се труде и поштено раде за народ и државу? 

Овде тачно наводе да демократија као утилитаристички (ради користи, углавном чулне и материјалне) систем неминовно дегенерише друштво, стварајући од народа масу хедониста (филозофија живота којој су циљ материјална и чулна уживања) којом управља елита нихилиста (као анархисти, не признају никакву власт већ теже безвлашћу, анархији, а то је сатанизам и пропаст, јер Бог воли хијерархију тј. Божији ред и поредак.)

Затим пишу да  либерална демократија тријумфује па напомињем: Не тријумфује више него пропада, што доказују Путин и Русија, Трамп и САД, Кина, Србија донекле, промене у ЕУ, итд.

Овде они истичу да демократија води у материјализам, безбожништво и анархију и да се то може спречити и поправити само ауторитетом монарха у монархији, на шта додајем: А како доћи до ње ако се не изађе на демократске изборе и победи вољом покајане и охристовљене већине народа? Други метод и пут је насилна револуција и проливање братске крви што је грех и против чега се молимо Богу по тексту на свакој православној литургији. Или постоји неки трећи метод и пут обнове православне сталешке монархије?

Затим и они сами признају да се обмана демократије у последње време, полако али сигурно, разоткрива и ја потврђујем: О томе сам и писао изнад.

Даље истичу вредност краља у монархији јер је он потчињен вери (Богу), личностан и трајан, вероватно мисле, кроз своју углавном доживотну власт и своје потомке и своју династију али ја додајем: Сличан њему је ауторитет доброг, способног и побожног председника републике, који јача државу, развој, напредак, економију, војску, културу, науку и све професије (струке, сталеже), који поштује и воли Цркву, брани је и помаже јој, ради на сарадњи државе и Цркве, уводи хришћанске и природне вредности и законе а одбацује и забрањује нехришћанске и неприродне антивредности и антизаконе, итд. Такав вођа државе припрема пут доласку достојног краља и стога је такав председник по вољи Божијој и по вољи народној, нарочито по вољи верујућег Божијег народа, лаоса, лаика, верника, хришћана, православних, и такав председник и држава република су одличан, побожан, мирољубив и користан прелазни период из републике у монархију.




















Стандарта (застава, симбол) председника
 републике Србије са грбом Краљевине Србије
 упућује на то да се можда припрема пут и
 преображај Србије у Краљевину. Сличну
 стандарду са грбом Царске Русије имају 
и председници Русије.

Кажу да је монархија владавина успостављена од Бога, којој је основна намена спасење душа па ја додајем (и тела); док је демократија-република владавина коју су установили безбожници и нема вишег циља и ту додајем: Уколико република сарађује са Црквом и помаже јој, и доноси хришћанске законе, онда таква република спроводи виши циљ и спасење душа, бар делимично, и опонаша монархију и стреми, тежи и води ка њој.

И на послетку пишу да православна монархија спасава душе и избегава крајности као што су богоборачка комунистичка, безбожничка либерално-демократска и паганска фашистичка тоталитарна диктатура па их ја питам: А зар и националсоцијалисти Хитлера нису вршили диктатуру и пре и током Другог светског рата који је Хитлер покренуо уместо да је на миран начин, мудрошћу, знањем, науком, правдом, пропагандом, медијски,  мисионарски, идеолошки, духовно, економски, итс., освајао Европу и свет?

Владимир Јанковић


Поштовани позивам Вас :-)

у Фејсбук групу
Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)
а постоји и истоимени блог са мојим текстовима на разне теме из угла Православља
и група на Вконтакте
које сам основао ја Владимир Јанковић Влада (на YouTube-у сам Vlada J.) 2012. године и водим их до сад.

Парола групе је „Само Спаситељ (Господ Исус Христос) Србина спасава!“ Значи, Богољубље, човекољубље, родољубље, отачаствољубље, отаџбинољубље, патриотизам и здрави позитивни национализам али не нацизам нити шовинизам, тј. не мржња према било ком народу или човеку! Љубав према Богу, људима, себи и свему! То су две највеће Божије заповести: Воли Бога и ближњега свога као самога себе!

Ово је за сада само интернет верско братство и сестринство које се пре свега бави Православљем и србским родољубљем, поштује све православне (Српску Православну Цркву, владику Артемија, православне зилоте, итд.) и ради на њиховом помирењу и мирољубивом и корисном дијалогу.

Група и блог прате и све друге теме и вести из човековог живота и свих професија, струка и области, из угла Православља. Развијамо мирољубив дијалог и са људима свих вера, иделогија, свих политичких и других ставова.

Погледајте албуме групе са сликама и датотеке са текстовима и књигама. У групи негујемо и развијамо културану и пристојну дискусију и размену мишљења и ставова. У групи је дозвољено објављивање свега што није против Православља, србства и Србије, рекламирање других група, страница, сајтова, организација, удружења, информација о другим верским заједницама, политичких партија, производа и услуга али без писања цена јер Фејсбук може да казни групу, него наведите да вам се заинтересовани јаве у инбокс поруком, итд.

У групи једино нису дозвољене псовке, вулгарне речи, вређање и претње било коме у групи, ван групе,  политичарима и јавним личностима, позивање на насилне протесте, тероризам, атентате, оружане устанке, пучеве, државне ударе, револуције и слично, нити агресивно писање против Православља, Срба и Србије, али може све критике и сви ставови ако су културно написани.

Ако желите да примате обавештења из групе кад неко нешто објави у њој обележите на њој да желите, а ако не желите обавештења онда то немојте означити и она вам неће досађивати из ове групе, него ћете бити члан групе и гледати је само кад ви желите.

Придружите се и добродошли! :-)

Погледајте и моје разне видео снимке на доња три канала и молим да ми их запратите: моје говорење на разне теме: православље, религија, идеологије, политика, србство, економија, зарађивање, љубав, уметност, итд., моје музичке и хумористичке монтаже, моје ђускање, итд.:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Моји контакти:

Фејсбук (Facebook): Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)

Твитер (Twitter): Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte): Владимир Янкович

Елицы (Elitsy): Владимир Янкович











No comments:

Post a Comment