Monday, March 25, 2019

Зарађивање од YouTube-а, блога или сајта, продаје ствари преко интернета и статирања на ТВ и филму


Зарађивање од
YouTube-а, блога или сајта,
продаје ствари преко интернета
и статирања на ТВ и филму



Драги пријатељи и читаоци 
овог блога и текста,

пре неколико дана сам снимио ова два видеа на YouTube-у у вези којих пишем овај текст:

„Molim Vas u Srbiji protestujte u miru, 
radne akcije, stranacki botovi... – Vlada J.“

Mir, zaradjivanje novca, 
ljubav, seks, brak, deca... - Vlada J.

Без рада и труда нема напретка.
То говоре и мајстори борилачких вештина речима „Нема другог пута до мајсторства, осим вежбе“.

Прилично нисам инспирисан да пишем сада. Чека ме напорна радна седмица на једном хонорарном послу, али издржаћемо, издржаћу, „Шта све геџа неће издржати“, каже србски војник у филму „Марш на Дрину“.


Зарађивање 
од YouTube-а и блога или сајта



Морам ова два видеа да пропратим текстом јер једноставно на овом блогу имам Гугл огласе који ми доносе неку, за сада само минијатурну зараду, а на видео снимцима на YouTube-у су ми стопирани огласи док не постигнем преко 1000 пратилаца, по њиховом новом правилу које је поткачило и оштетило нас бар неколико милиона слабије посећених и мање популарних Јутјубера међу којима сам за сада и ја.

Моје видео снимке погледа у просеку само између 40-так и стотинак или пар стотина гледалаца, а неколико мојих видеа имају и преко хиљаду и преко 10 000 прегледа, али укупно, то је мало да би се постигла нека пристојнија зарада.
Тако да су ми за сада YouTube и блог углавном хоби и помоћно средство за моје хонорарне послове од којих имам неку просечну зараду у Србији.


Продаја половних или нових
ствари или предмета преко интернета






А ево вама који немате неки бољи посао, предложићу да радите исто што и ја а то је продаја половних или нових ствари или предмета преко сајтова за то, а то су: Купујем-продајем, Лимундо, Купиндо, Хало огласи, итд. Постојао је и сајт Лицидо али се угасио.

Уколико вам понестане ваших половних ствари за продају, односно временом их продате, онда может се бавити препродајом односно трговином, тако што купујете ствари на пијацама, бувљацима, од Рома који их налазе бачене у ђубре, и онда их можете средити, очистити, сликати и продавати преко интернета за веће паре. Све ово наравно захтева озбиљан рад и труд, да сте упознати шта се све продаје и по којим ценама, што опет можете видети на тим сајтовима, и за све то треба посветити време и труд, да би се имало успеха односно зараде.
Продаја преко интернета, половних и нових ствари, може бити и прави посао од кога можете живети, ако се заиста трудите и радите сваки дан неколико сати.


Статирање на ТВ и филму







Други мој посао, односно трећи ако рачунам YouTube и блог, који радим већ три ипо године је статирање на Телевизији. О томе не могу јавно да износим детаље јер ме обавезује пословна тајна. Али ево рећи ћу вам нешто уопштено. Да неби сте превише лупали главу, истраживали, распитивали се и предпостављали  шта је и како је на том послу, саветујем вам просто да пробате. Изаберите где би сте статирали: музичке ТВ емисије, политичке ТВ емисије, квизови, ТВ серије, филмови, рекламе, спотови, итд.

Претражите преко Гугла и Фејсбука кључну реч „статисти“, „статирање“ или сличне речи, и наћи ћете агенције и вође статиста који се тиме баве па изаберите форму коју желите (серију, филм, музичке емисије, итд.) и изаберите на којој ТВ би радили статирање па крените, пробајте један или два дана. Нисте у обавези према никоме, нисте у радном односу, за сваки дан снимања се пријављујете посебно тако да радите оним данима којима ви желите и за које вас агенције за статисте одаберу и потврде вам долазак. Статисте бирају, организују и плаћају агенције за то, хонорар ћете добити истог дана на крају снимања или за седам или за месец дана.
Од овога само ретки статисти могу да живе као од „правога“ посла, само они који су се годинама пробили квалитетним радом и везама, и које агенције и филмске продукције често зову, па су већ постали статисти са задацима да на снимању и нешто кажу или одглуме.

Осталима, нама почетницима, статирање је више као додатни приход односно забава, хоби, провод, дружење. Посао статисте је згодан за ученике средњошколце, студенте, пензионере и људе који раде друге послове а желе понекад  да се проведу на снимањима уз музику, да плешу, глуме, итд.

Ето, толико о томе за овај пут, па срећно Вам било шта год да радите и све Вам најбоље у животу желим!

Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic) на Фејсбуку
Vlada J. na YouTube

25. март 2019.


Погледајте и друге моје текстове на овом блогу и запратите га:
„Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)
Блог:
Придружите се и добродошли у групу на Фејсбуку:
И у групу на Вконтакте:

Молим Вас и да ми запратите доње видео канале и погледајте моје разне видео снимке: 
- моје говорење на разне теме углавном са православног гледишта,
- моје музичке и хумористичке монтаже,
- моје ђускање, итд.,
на ова три канала:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович




No comments:

Post a Comment