Wednesday, August 28, 2019

Дискусија: Православље, источне и западне борилачке вештине, самоодбрана, војска и рат (+ВИДЕО)


Дискусија: Православље, 
источне и западне борилачке 
вештине, самоодбрана, 
војска и рат (+ВИДЕО)

(Кликом на слике оне се увећају)

Недавна дискусија између мене Владимира Јанковића православног Србина и једног чудног православца са профила Драгољуб Михајловић вођена на Фејсбуку испод ове слике на овом линку:

Опис слике

24. август 2019.
Таоистички монах вежба Кунг фу у манастиру Вуданг у Кини. Погледајте о манастирима на планини Вуданг одличан кинески играни борилачки филм на YouTube "Wudang", пун вештих борби и мудрих поука за вежбање, тренирање и живот: 

Wudang Movie

На горњој слици у позадини у стени су здања манастира на планини Вуданг попут наше испоснице Светог Саве код манастира Студеница и испосница на Светој Гори Атос у Грчкој на најстрмијем делу Атоса који гледа на пучину мора и зове се Каруља. Слику сам скинуо са сајта њихове Вуданг школе традиције и Кунг фуа која се налази на планини Вуданг у коју могу доћи и странци да уче и тренирају, а о условима и да ли се плаћа и колико се плаћа, нисам тражио, али на том сајту они су дали мејл па их можете питати.


Дискусија

Ivana Drljić Kung Fu je ekstra to jeste sport za monahe, obožavala sam kao mala da ih gledam.To morate da učite u detinjstvu.

Владимир Јанковић Влада Слику сам скинуо са сајта њихове Вуданг школе традиције и Кунг фуа која се налази на планини Вуданг у коју могу доћи и странци да уче и тренирају, а о условима и да ли се плаћа и колико се плаћа, нисам тражио, али на том сајту они су дали мејл па их можете питати.

Ivana Drljić Ne hvala ja sam dosta slušala kao mala i gledala njihove filmove,tehniku morarate sa šest godina.Imaju oni dečake koje uzimaju.

Владимир Јанковић Влада Можеш да вежбаш и сад у свако доба старости, бар рекреативно у неком клубу или сама.

Ivana Drljić Išla sam na jogu, nisam zadržala sam se zadržala. Okrenuta sam drugim stvarima.

Драгољуб Михајловић Сатанизам то је уствари медитација и комуникација са демонима, све што није православно је секта и јерес

Владимир Јанковић Влада Па добро, али борилачке вештине тренирају и наши православни верници па чак и неки монаси и свештеници.

Владимир Јанковић Влада Драгољубе, а зашто онда ти подржаваш социјалисте и комунисте ако је све неправославно секта и јерес?

Владимир Јанковић Влада Онда је и психологија и психијатрија секта и јерес?

Драгољуб Михајловић Мислиш ови из спц

Владимир Јанковић Влада Разни православни вежбају борилачке вештине, тренирају, или раде у полицији, војсци, обезбеђењу, па морају, из разних православних Цркви, србској, руској, зилотима, владике Артемија, итд.

Владимир Јанковић Влада Драгољубе, врати се 100 година назад кад није било екуменизма, кад је православна Црква била једна, мислиш да православне монархије нису никоме дале да тренирају борилачке вештине, нису имале војску и снаге реда?

Драгољуб Михајловић Овде се ради о наводним монасима, ово је медитирање а не молитва зна се шта је молитва и коме се упућује они је упућују киоу буди тј демону

Драгољуб Михајловић Социјалисте и комунисте не подржавам

Владимир Јанковић Влада Да, ми православни нисмо имали утренирану војску, одавно би нас прегазили муслимани, католици или неко трећи, и превели у њихове вере.

Драгољуб Михајловић То је зато што се не уздамо у Бога него у своју снагу јевреји када су прешли црвено море није и била потребна борилачка вештина да би се море раздвојило

Владимир Јанковић Влада Ма пусти медитацију, ти сам причаш о борилачким вештинама, то је поента ове слике, а не медитација, њихов монах овде не медитира него тренира борење.

Владимир Јанковић Влада Подржаваш Слободана Милошевића жестоко, знаш све о њему, а он је социјалиста био.

Владимир Јанковић Влада А жена му била комуниста и били су у љубави до краја.

Владимир Јанковић Влада Таоистичка медитација није упућена Буди јер Таоизам није Будизам него друга вера и филозофија.

Драгољуб Михајловић Подржавам његову борбу инистрајност а не партијско опредељење, апостол Павле убијао хришћане па постао апостол, такво је време било да није био комуниста не би испливао на власти

Драгољуб Михајловић После је то променио

Драгољуб Михајловић Шта је радио брус ли питаш ли се одакле њему толика снага

Драгољуб Михајловић Упореди Милошевића као социјалисту и свештенике и епископе у то време ко је био већи верник

Владимир Јанковић Влада Црква Православна је увек подржавала војску православну и сваке државе у којој се налази, и на свакој Литургији се молимо за христољубиво воинство (војску), а то да требамо да се не бранимо него уздамо у Божија чуда, то је исто кад је Ђаво наговарао Христа да скочи са стене, а Исус рече да не кушамо Господа Бога свога, према томе, ко се чува и Бог га чува, ко себе не чува него куша Бога, неће му Бог помоћи. Тек кад човек учини све што је до њега тек онда Бог хоће да му помогне.

Драгољуб Михајловић Са Господом мојим скачем преко зида каже цар Давид у псалмима, када би се комплетно обратили Богу с покајањем када би спц одступила од екуменизма Бог би војевао за нас

Владимир Јанковић Влада Каже Свето писмо Новога завета, "Јевреји траже чуда, зато им Бог даде саблазан", није им дао чуда, неће Бог да чини чуда увек кад ми то хоћемо, не ради Бог на дугме које човек притисне и добије све што жели одмах.

Драгољуб Михајловић Нико и не тражи чуда вера је битна

Владимир Јанковић Влада Свети цар Давид је водио ратове стално, био војсковођа, није чекао Бога да их води, него он лично је водио војску у ратове. Ти саветујеш неку утопију, неправославну, а то јесте секта и јерес.

Драгољуб Михајловић Не ја предлажем напуштаље екуменистичке спц и приступање истинској сипц, друго Христос није рекао да водимо ратове каже ако вас неконудари по образу окрените му други, када су јевреји питали Христа да се обрачуна са римском окупационом влашћу а Он им одговори па ја сам Римљане и послао да вас окупирају док се не поправите и покајете

Владимир Јанковић Влада Посаветуј се са неким свештеником или монахом, из било које православне Цркве, или потражи на нету или књигама шта рекоше Свети оци и Свети владика Николај о ратовима, па и патријарх Павле је говорио да праведни (одбрамбени) рат постоји и на земљи, као што постоји и на небу где ратују Божији анђели на челу са Арханђелом Михајлом војсковођом против демона, Свети цар Константин је ратовао за Христа, указао му се крст са речима "Овим побеђуј!" кад је ишао на Рим са војском и победио је, Свети цар Лазар исто ратовао, Свети Немањићи, Свети византијски и руски цареви, јесу сви они секташи и јеретици или си можда то ти? Помињеш Мојсија, а након преласка мора, Јеврејима је Бог наредио да ратују они лично, наследник Мојсија Исус Навин је водио те ратове, освајали су земље, убијали друге паганске народе кроз скоро цео Стари завет.

Владимир Јанковић Влада Не можеш вадити цитате из Библије из контекста целе Библије, тако раде протестатски секташи, а твоји зилоти су њима слични, био сам са њима преко пет година, и код Акакија и код матејеваца, познате су ми њихове заблуде, али ни владика Акакије сигурно није за укидање христољубиве војске за коју се молимо на свакој Литургији.

Владимир Јанковић Влада Значи Свети цареви и ратници православни су секташи а ти си истински православан, јел? Брате, ако те неко удари по десном образу, ти му окрени и леви, он те удари опет, али ако почне да те млати мотком и хоће да те убије, онда је самоубиство то допустити, а самоубиство је грех, него или бежи или се брани. Буквално схваташ речи из Библије, погрешно си научио, упао у заблуде као протестанти, то је тако кад почетници у вери хоће преко ноћи да постану супер православци.

Владимир Јанковић Влада Па брате владика Акакије већ неколико година организује камп за децу где их учи преживљавању у природи, пуцању из реплика пушака и друге војничке вештине.

Владимир Јанковић Влада Владика Аакије је у младости био србски родољуб, љотићевац и војнички настројен, и данас има сличне ставове, и њега и његове вернике сам упознао и уживо, већина су љотићевци и недићевци, има и равногораца, већина војнички настројени.

Владимир Јанковић Влада Видиш, јесте да кад нас окупира туђинска војска монаси и Црква кажу да је то због наших грехова, а ја брате коначно увиђам да је тај наш главни грех то што смо слаби или слабији, па нас свако окупира мучи, убија, пљачка, па да није то због нашег греха слабости, што нисмо јаки, мужаствени, истренирани, што немамо довољно јаку војску, ето и Русија, газио је Запад све док није ојачала војску, тек тада је могла да ојача и Православље, тако да наравно уздамо се у Бога и молимо Богу, али и Бог нам даде војне вештине да учимо да би одбранили своје ближње и народ, јер пустити да неко мучи и убија наше ближње је грех, то је као да смо саучесници у злочину и убиству својих ближњих. Сети се како је у школама, најслабије ђаке сви малтретирају, замисли да твојег сина у школи сваки дан туку, застрашују, муче, рећи ћеш то је због његовог греха, јесте, а тај грех је што је слаб и лашљив и треба да тренира тело и научи да се одбрани, да упише тренирање борилачке вештине или да га ти научиш како да се брани. У овом грешном свету морамо се бранити од агресора.

Владимир Јанковић Влада Друго је што неко може Бога ради да трпи насиље, па и убиство, али не треба бити мазохиста, а кад муче твоје ближње, није у реду бити равнодушан и не помоћи им. Неко има дар од Бога да буде Свети мученик а неко да буде Свети ратник, а неки су између та два дара и пута.

Владимир Јанковић Влада То да је Христос рекао да је Он послао Римљане да окупирају Јевреје, није написано тако, јесте у суштини тако, и то објашњавају Свети оци, али тачно те речи да је Христос рекао у Јеванђељу то не пише тако.

Владимир Јанковић Влада Брате, имаш као профилну слику заставу царевине Русије, са слоганом "За веру, цара и отаџбину", са којим су ти руски цареви ратовали, војска, народ, бранили се од нападача. Помињеш СИПЦ (зилоте) а ја сам ти навео да и они тренирају децу војничке вештине, писале новине о томе, има на нету, итд. Ти причаш неку утопију напамет. И ово све нема везе са екуменизмом. Ово што ти причам је православна Црква учила од Христа до данас. Помињеш Мојсија а његови наследници вође Јевреја их водили у освајачке ратове, итд.

Владимир Јанковић Влада А па да, ти си можда учио то о пацифизму (апсолутном миротворству) од Јеховиних сведока или неких хипика који не желе да служе војску са оружијем, а овамо кажеш све неправославно је секта и јерес. Боље научи мало боље Православље пре него тврдиш нешто јер грешиш.


Bottom of Form
Владимир Јанковић Влада Да, ето и Свети владика Николај је говорио да треба да имамо војску са родољубљем а не да је немамо уопште као што ти кажеш да треба. Друго написао је и књигу "Рат и Библија", има је на нету. Треће, владика Николај је подржавао Љотића, Недића и Дражу, а сви су имали своје војске. И ти си узео име свога профила са именом и презименом чича Драже. И прочитај да је Свети владика Николај писао позитивно о многим учењима далеког истока, и написао да ако би се тражила истина у филозофији без Христа да је пуно боља источњачка филозофија него западна и античка грчка. Имаш на нету владикине књиге и текстове о томе: Индијска писма, Србија изнад истока и запада, Мисионарска писма, итд.

Драгољуб Михајловић ја нисам рекао да не треба војску да имао него тема је била овај тобожњи монах који медитира, верује и клања се буди

Bottom of Form
Владимир Јанковић Влада Драгољубе, већ сам ти написао, не медитира него вежба, тренира, борење, и није Будиста него Таоиста. И не лупетај више, молим те, него читај шта ти пишем.

Владимир Јанковић Влада И рекао си у неколико коментара да војску не требамо да имамо него да се само уздамо у Бога, тако да немој да лажеш да ниси то написао.

Владимир Јанковић Влада Ако си променио мишљење после мојих коментара, онда тако реци, и извини се што си грешио, а не да лажеш да ниси то написао, срам те било, и ти некога учиш о Богу а лажеш.

Владимир Јанковић Влада Никога нисам већ 30 година од кад сам Хришћанин а ни овде позивао да медитира, него да се моли Богу како Православље учи, него сам саветовао да ко хоће вежба борење, источно, западно и свакако, може да користи човеку, а за војску и полицију то је обавезно да тренирају, тако да не лупетај више, молим те.

Драгољуб Михајловић вероватно мислиш да и наши монаси треба да раде ово

Bottom of Form
Владимир Јанковић Влада Као што сам ти написао неки наши монаси и свештеници тренирају карате и имају црне појасеве, не могу брате више да ти понављам једно исто, недоказан си. Имали смо и у време Светих Немањића манастире где се вежбало борење и витешке вештине, имали смо витешки Ред Змаја чак су и неки монаси се бранили при нападу разбојника на манастире православне, па онда у Русији у средњем веку је било два монаха који су стали на чело руске војске и ратовали, са благословом свог игумана, познатог руског Светитеља, итд. Недоказан си и тврдоглав, да не кажем и нешто горе. Али све у свему грешиш.

Владимир Јанковић Влада Физички рад, спорт, вежбање и тренирање тела, свакако је добро за свакога човека па и за монахе. Али наравно није обавезно за свакога.

Владимир Јанковић Влада Наш познати свештеник о.Војислав Билбија из Холандије који је задужен за Србе у Хашком Трибуналу где им служи молитве, исповеда их и причешћује, родољуб, песник, уметник, зубар, одавно има црни појас у Каратеу и још 1980-тих година је тренирао наше монахе и богослове у манастиру Крка о чему су писале и новине, а има још наших свештеника и монаха који тренирају борилачке вештине, и наша војска и полиција их тренирају а већином су православни Срби и иду у цркве. Светски шампион у ММА борењу Рус Фјодор Ермиљаненко увек носи крст око врата, крсти се и обилазио је неколко пута и наше манастире по Србији и доносио хуманитарну помоћ за Србе на Косову и Метохији. На једну борбу је изашао са србском песмом „Вера наша, вера славна, наша вера православна!“, погледај на Јутјубу. Председник Русије Путин има црни појас 8. дан у Џудоу и редовно га тренира што су снимале и Телевизије и има на Јутјубу, а патријарх руски га наравно никада за то није укорио него га благосиља. Тако да твоје прича не пије воду, пуца као сапуница, јер стоји на твом великом незнању, а нико тебе не тера да вежбаш или тренираш било шта, али погрешно је да осуђујеш друге који тренирају и проглашаваш их неправославнима јер Православље јако слабо познајеш, било да се ради о званичним Православним Црквама, заједници владике Артемија или зилотима, јер не знаш скоро ништа ни о њима.

(Даља дискусија ако он, Драгољуб, буде и даље писао, губи значај, јер очигледно је да је он јако неозбиљан саговорник и јако мало зна о Православљу и духовности, а мисли да много или све зна, тако да нема пуно смисла и даље да се мучим око њега и да му више пута исто објашњавам кад је тврдоглав.)

А ево још једне сличне слике коју сам поставио на Фејсбук:


"Јереј сан - исповест самураја" (јереј на нашем значи свештеник а сан на јапанском господин, према томе Јереј сан значи Господин свештеник) је руски филм из 2015. који говори о историји како су у Јапану први примили Православље управо самураји препознавши у Православљу узвишени циљ свога ратничког кодекса (правила). Говори се о свештенику Јапанске православне цркве кога глуми познати амерички глумац  јапанског порекла Кери Хирооки Тагава који је након овога филма и сам препознао Православље као истину за којом је дуго трагао,  крстио се у Православној Цркви и добио име Пантелејмон. Филм постоји и на YouTube са српским преводом. Текст о томе: https://patriot.rs/glavni-junak-filma-jerej-san-ispovest-samuraja-o-pravoslavlju/  

А ради мало забаве погледајте и овај мој кратки видео:  

Pravoslavni Srbin 
Vlada J. smesno vezba Kung fu 
- Orthodox Serb funny 
practice Kung Fu
https://www.youtube.com/watch?v=KTTR89NoUTQ  

Хвала на читању и гледању и све најбоље!

Владимир Јанковић
на Велику Госпојину
28. августа 2019. године после Христа


Православна србска заједница
(верско братство и сестринство)
Погледајте и друге текстове на овом блогу,
запратите га и упишите се у мејлинг листу
да вам стиже мејл кад објавим нови текст:
Придружите се и добродошли у истоимену групу на Фејсбуку:
https://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica 
И групу на најпопуларнијој руској друштвеној мрежи Вконтакте:


Погледајте и моје разне видео снимке на доња три канала и молим  Вас да ми их запратите: моје говорење на разне теме углавном са гледишта Православља, моје музичке и хумористичке монтаже, мој плес, итд.:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович












Контакти:

Фејсбук (Facebook)
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte): 
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy): 
Владимир Янкович



No comments:

Post a Comment