Saturday, August 24, 2019

Хајдемо напред сви, и финансијски и свакако!


 Хајдемо напред сви,
и финансијски и свакако!

(Кликом на слике оне се увећају)

Обраћам се пре свега члановима групе на Фејсбуку „Православна србска заједница“ и читаоцима овог истоименог блога, као и гледаоцима мојих видеа на YouTube-у и Rutube-у. Али обраћам се и свима који ово сада читају. Најпре крећем са економијом.



Економија, посао,
рад, зарађивање, новац...


Православље у Србији више није гоњено, и допуштено је и развија се свом силом у сарадњи са државом Србијом. Ту и тамо има проблема и у Цркви али даће Бог да се то временом решава. Политичка стабилност у Србији је на нивоу, привреда и економија државе покренути одавно и у пуном су замаху, према томе нема више за православне Србе оправдања да живимо у сиромаштву и за то кривимо државу, политичаре, председника или премијера државе, „кризу“, „ову ситуацију“, итд.


Значи време је да признамо своје грешке: неактивност, пасивност, лењост, страх, слабости, неспособност, бежање од одговорности, незнање, незаинтересованост, флегматичност, летаргију и остало, и кренемо да решавамо своје проблеме, грехе, грешке, слабости и пороке, да засучемо рукаве и прихватимо се рада и посла, било ког, да ли у својој кући или стану, да будемо прави домаћини, или негде на неком послу који радимо, а ако не радимо, што пре да нађемо посао.



Многи од нас у Србији који смо финансијски заостали погрешно верујемо да је новац зло, и зато га одбијамо од себе, и себе одбијамо од новца, плашимо се да имамо новца, плашимо се рада, плашимо се успеха чак, не знамо шта би са већим новцем, шта би радили ако успемо, страх нас је од будућности. А управо због себе таквих треба да се плашимо будућности, јер будућност у сиромаштву и без новца или са мало новца је јако тежак, кад се нема ни за основно, кад се нема за више и боље хране, за лечење и лекове кад се разболимо, за зубара, за поклоне рођацима за Славу, венчања и крштења деце, да се обрадује своје или туђе дете неким поклоном, кад се нема новца за изласке, забаву, провод, кад се нема ни за пут у неко село, бању или море, кад се нема ни за пут за посету неком манастиру, ни да се приложи цркви мало више новца, ни позајми или поклони новац ближњем, рођаку, пријатељу или комшији, итд.


Значи, мора да се ради и заради. Не само да се ради а да се не брине о заради, не да се ради без размишљања, а да се прима мала плата, него у том случају да се побољша квалитет свога рада или напредује у положају да би имали већу плату, или да се нађе посао у другој фирми где би нам била већа плата. А не може ни само по цео дан да се мисли, филозофира, бистре политика и верске теме и пише по Фејсбуку и другде по интернету, или да се ради неки други хоби који волимо али не зарађујемо од њега, него човек све то што иначе ради свакодневно, треба да гледа да уновчи, да од тога зарађује, а ако то не може, није изводљиво, није могуће, или је јако тешко, онда треба човек да бар пола дана ради нешто друго што му доноси новац, јер без новца не можемо да живимо.



Вера, духовност, религија, политика,
политикологија, идеологија, филозофија...


Толико за сад о економији, зарађивању, раду, послу и слично, а што се тиче вере, духовности, религије, политике, политикологије, идеологије, филозофије (или философије) и сличних друштвених наука, опет вас позивам на толеранцију, да поштујете саговорнике и њихове ставове и опредељења па ће и они поштовати вас, ваше ставове и опредељења, да не псујете, да се не гневите, да не мрзите никог, да ширите мир, да се молите Богу за мир и помирење свих Срба међу собом и Срба са другим народима, и помирење Србије са околним државама и за развијање сарадње са њима на обострану корист. Будимо ми Срби сложни као и други народи, јер и каже наш државни грб са четири слова „С“ „Само слога Србе спасава!“, а пошто су та четири слова око крста, тј. Часног Крста Христовог, није у питању било каква слога, него слога око Бога, а не око злога, ђавола, како нас лепо учи наша Црква.


Уметност


















Што се тиче уметности, хвала Богу, у замаху је снимање филмова, серија, музичких спотова, реклама, итд. више него икад пре у Србији, за друге уметности не знам, али ето, све у држави је кренуло да се развија па будите и ви део напретка, како и каже песма „Само најбољи иду напред! Буди међу њима, на тебе је ред“.


Породица, брак и деца



Што се тиче породице, желим нама који је нисмо основали да што пре нађемо сродну душу супротног пола ако нисмо до сада, да радимо, зарађујемо, венчавамо се и правимо и одгајамо децу која су највеће богатство једне државе и народа. У праву су Роми (Цигани) када кажу „Деце и пара (новца) никад доста!“ :-)


Закључак


Дакле, само напред!

Не плашите се свог успеха!

Заслужујете бољи живот него до сада.

Помозите сами себи, уздајте се у Бога и у своје руке, ноге, главу тј. ум, разум, мисли, мудрост, и на осећања, осећај, инстикт, и верујте у себе и у своје снове и циљеве, и трудите се да их остварите јер рече и Нови завет „Царство Небеско се са подвигом осваја и само подвижници га задобијају!“.


























Будите подвижник у свету, иако нисте у манастиру, нисмо сви за монахе и монахиње, али јесмо сви од Бога позвани и призвани на подвиг и подвижништво. А подвижнички живот, рад и труд се исплате, и духовно и материјално и финансијски, како и рече наш народ „Ко ради, не боји се глади“, односно ко ради, мудро мисли и стално учи и чита о свом послу и животу, тај успева у свему.

Владимир Јанковић
25. Август 2019. године после Христа




Православна србска заједница
(верско братство и сестринство)
Погледајте и друге текстове на овом блогу,
запратите га и упишите се у мејлинг листу
да вам стиже мејл кад објавим нови текст:
Придружите се и добродоли у истоимену групу на Фејсбуку:
И групу на најпопуларнијој руској друштвеној мрежиВконтакте:

Погледајте и моје разне видео снимке
на доња три канала и молим  Вас да ми их запратите: моје говорење на разне теме углавном са гледишта Православља, моје музичке и хумористичкемонтаже, мој плес, итд.:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Контакти:

Фејсбук (Facebook)
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte): 
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy): 
Владимир Янкович

No comments:

Post a Comment