Wednesday, December 25, 2019

За свесрбско национално помирење, свих Срба и свих грађана Србије, свих вера, идеологија и политика, између комуниста-социјалиста и национал-социјалиста (+ВИДЕО)

За свесрбско
национално помирење,
свих Срба и свих грађана Србије,
свих вера, идеологија и политика,
између комуниста-социјалиста
и национал-социјалиста 
(+ВИДЕО)

(Слике се увећају кликом на њих)

Религију, Православље, србско родољубље, политику, идеологије, као и друге теме, пратим и проучавам већ око три деценије, а већ неколико година редовно читам текстове:


- на сајту истакнуте комунистичке партије у Србији под називом „Нова комунистичка партија Југославије“ (НКПЈ) http://www.nkpj.org.rs


- засебном сајту њене омладинске организације „Савез комунистичке омладине Југославије“ (СКОЈ) http://www.skoj.org.rs 


- и на сајту организације „Србска акција“ (СА) https://akcija.org  која је дуго година истакнути православно-политички покрет, расно свесни и национал-социјалистички (или како би други рекли „расистички, нацистички и клеро-фашистички“, зависи како ко које термине више воли да употребљава).


После дугог времена читања њихових текстова које и даље желим да пратим, после занимања за њих и њихове идеологије, проучавања, размишљања, повременог дописивања и разговарања са члановима ових организација, усудио сам се планирати да уз пуно поштовање њих, у наредном периоду, ако Бог да, коментаришем неке од њихових текстова, што би било поучно за верско братство и сестринство „Православна србска заједница“ (ПСЗ) које водим од 2012. године. 


Као мирољубиви православни верник, одавно сам против сваке оружане револуције и свих насилних метода за освајање власти које понекад заступају и комунистичко-социјалистичке и национал-социјалистичке партије, покрети и организације. Постоје у Србији, хвала Богу, редовни а некад и ванредни демократски избори, са правилима истим за све, па изволите, ако вас србски народ и грађани Србије изаберу да владате, поштоваћу вољу народа.

Планирам да пишем текстове мојих коментара са циљем да никада више не дође до братоубилачког и грађанског рата у Србији и међу Србима, као што је било између комуниста и монархиста, партизана и четника, четника међу собом, између чича Дражиних равногораца и љотићеваца и недићеваца.



Молим те, дај Боже, и дајте браћо и сестре, другарице и другови, да више не хапси Србин Србина само због политике, идеологије или вере, да не буде више политичких затвореника у Србији, Голог отока, да више никад Србин Србина не стреља или коље, а чинили су то наши недавни преци, очеви и дедови једни другима без суђења и суда, незаконито, противправно и грешно су узимали на себе улогу и право законитог праведног државног и Божијег суда, да не буде више никад тајних масовних гробница Срба без ознака гробова, да не буде више пљачке и отимачине Срба над Србима ни у рату ни у миру, и дај Боже да не буде никаквог зла и греха међу нама.


Планирам да наставим да се молим Богу, говорим, пишем и чиним оно што би ширило и подстицало ове добре идеје и дела: мир, мирољубивост, узајамно поштовање, разумевање, толеранцију, помирење, сарадњу, испомагање и љубав међу свим Србима и грађанима Србије, учвршћивање безбедности и стабилности Србије ради њеног економског и сваког другог развоја, напретка и бољег живота свих нас Срба и свих грађана Србије, и Срба ма где живели на Балкану и у свету.

(Оснивачи комунизма и истакнути 
комунисти: Маршал Југославије Друг Тито, 
Маркс, Енгелс, Лењин и Стаљин)

(Монархисти Југославије у Другом 
светском рату: Чича ђенерал Дража 
Михајловић вођа равногораца, председник 
владе националног спаса Србије ђенерал 
Милан Недић и идеолог и политичар 
Југословенског покрета Збор Димитрије Љотић)

Као многи Срби и као што је желео глумац, сценариста и редитељ Радош Бајић са својом серијом и филмом „Равна гора“, и ја одавно желим наше свесрбско национално помирење и слогу у Богу, љубави, истини и правди, слогу која нас спасава ако је у духу Спаситеља нашег Господа Исуса Христа и спасава свакога Србина и Србкињу, и све нас Србе као народ Божији.



Ако смо неки од нас слаби и не можемо да се у свему сложимо, што је и природно јер нема два човека да исто мисле, хајдемо бар да се не мрзимо, не вређамо и не псујемо, или не дај Боже да нам се помрачи ум гневом па да се тучемо и убијамо, већ да се бар толеришемо, поштујемо, уважавамо, да пристојно комуницирамо и покушамо да разумемо и схватимо једни друге, јер многи од нас греше из добре намере пошто тренутно не знају и не умеју боље, нису још срели неког да им лепо и прилагодљиво објасни, покаже и укаже на бољи пут и за себе и за друге људе.

Сви народи или нације бивше Југославије, сви паметнији од нас Срба, одавно су извршили искрено и постојано национално помирење, без обзира на унутрашње међусобне верске, идеолошке и политичке разлике и неслагања. Тако сложни они много више доприносе развоју својих народа и држава и много су јачи у заступању својих националних и државних интереса у дипломатији пред другим народима и државама. Угледајмо се на њих. Не будимо ми Срби најглупљи, најагресивнији, најратоборнији, најнеразумнији и најлуђи народ на Балкану. Сперимо ту срамоту са себе. Најгори смо непријатељ сами себи.



Не слабимо положај и снагу наше Отаџбине Србије својом мржњом на своје ближње, чланове своје породице, рођаке, комшије, на чланове свога рода и народа, на брата и сестру Србе, друга и другарицу, не слабимо Србе и Србију својом неслогом, разједињеношћу, идеолошким и политичким поделама и верским расколима.

Не будимо непристојни, простаци, примитивни, тешки људи, намћори, баксузи, агресивни, насилници и као криминалци. Не будимо верски екстремисти, фанатици, секташи, и не дај Боже, будући терористи, јер сви смо ми Срби духовна деца једног и истог Светог Саве и сви смо деца Божија. Поштујмо се и мирољубиво и пристојно комуницирајмо и сарађујмо на обострану и општу корист, напредак и спасење наших душа и тела.



Што се тиче поменутих НКПЈ, СКОЈ и других комуниста-социјалиста и СА и других национал-социјалиста, желео бих да јавно испољавам своје слободно мишљење, став (који у будућности могу и да поправим) и критику њихових добрих и лоших страна, а све са циљем да развијам мир и помирење међу Србима и грађанима Србије, између идеологија комунизма-социјализма и национал-социјализма, које обе имају и добре и лоше стране и идеје.


У том правцу усмеравам и водим верско братство и сестринство „Православна србска заједница“ (ПСЗ), за сада само преко интернета, преко овога блога и група на друштевним мрежама: америчком Фејсбуку (ФБ) и руском Вконтакте (ВК).

Иако, од оснивања 2012. до сада, ПСЗ делује само виртуелно преко интернета, ипак овај њен блог, групе, моја маленкост, чланови група и читаоци група и блога, делујемо на реалне, стварне, конкретне, живе људе тј. људске личности и мењамо, надамо се поправљамо, њихове мисли, осећања, ставове и животе, и утичемо, надамо се позитивно, на људске душе, на Србе ма где живе у Србији, на Балкану и у свету, на србски народ у целини, утичемо на грађане Србије, на друштво и државу Србију, а тако посредно или непосредно, свесно или несвесно утичемо и на политичка збивања, догађаје и промене, на духовност, веру и наше србско Православље - Светосавље, и опет понављам, надамо се да позитивно утичемо, на општу корист и спасење људских душа и тела, народа и државе, једне једине наше Отаџбине Србије и других  држава у којима живимо.

Хвала на читању 
и очекујем ваше коментаре...

На ову тему можете 
погледати и следеће моје текстове:

Другови комунисти,
зашто и Путин није ваш друг?
Комунистички НКПЈ и СКОЈ у Србији
против Канвас-а (бившег Отпор-а),

Никад више Србин на Србина!
Никад више насиље у Србији 
или оружана револуција, него борба 
мирним путем и демократски избори

Није најважније 
која је партија на власти, 
ни врста политичког и економског
 система, него њихов квалитет,
 учинак и резултати
Суштина је важнија од форме, говоре многи
 људи. А у целом свету позната мудра изрека
 каже „Није важно да ли је мачка црна или
 бела, важно је да лови мишеве“. Ту,
 вероватно стару кинеску пословицу,
 је 1961. извукао из заборава 
и изговорио Денг Сјаопинг

 И мој видео:

Slicnosti i razlike ideologija
komunizma, nacional-socijalizma


Владимир Јанковић
26. децембар 2019. године после Христа

Погледајте и друге моје текстове на разне теме
са гледишта Православља на овом блогу:

Позивам вас у истоимену Фејсбук групу:
“Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)

и истоимену групу на Вконтакте:
које сам основао 2012. године и водим их до сад.

Погледајте и моје разне видео снимке на доња три канала и молим да ми их запратите: моје говорење на разне теме: православље, религије, идеологије, политика, србство, економија, зарађивање, љубав, уметност…, моје музичке и хумористичке монтаже, мој плес, итд.:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Моји контакти:

Фејсбук (Facebook): 
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter): 
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy): 
Владимир Янкович



No comments:

Post a Comment