Sunday, April 21, 2019

Катедрала Нотр Дам и исламско албанско уништавње Хришћанства на србском Косову и Метохији, Срби бранили Хришћанску Европу у Бојевима на Косову 1389. и 1999.

Драга браћо и сестре Срби, овај исти текст али на енглеском језику пошаљите вашим пријатељима у иностранству, широм света, а он се налази овде:
“Cathedral of Notre Dame and Islamic Albanian the destruction of Christianity in Serbian Kosovo and Metohija.  Serbs defended Christian Europe in Battles on Kosovo in 1389 and 1999”


Катедрала Нотр Дам
и исламско албанско
уништавање Хришћанства
на србском Косову и Метохији.
Срби бранили Хришћанску Европу 
у Бојевима на Косову 1389. и 1999.



Фото: Катедрала Нотр Дам у Паризу, Француска































Председник Србије Александар Вучић одмах је изјавио жаљење због изгореле катедрале Нотр Дам, жаљење је упутио француском председнику, француском народу и католичким верницима. Такође, свештенство Српске Православне Цркве позвало је своје вернике да схвате да је катедрала Нотр Дам заједничка вредност наше хришћанске европске цивилизације.




















Игуман Сава Јањић манастира Српске Православне Цркве Високи Дечани на Косову из 14. века написао је на свом Фејсбук профилу на енглеском језику:

Након јучерашње ватре која је тешко оштетила једну од најстаријих европских катедрала, која је 1389. објавила победу српске хришћанске војске на пољу Косову, изражавамо најдубљу солидарност са свим хришћанима Француске и свим њеним грађанима за које је ова црква била симбол идентитета. Нека Бог помогне брзу реконструкцију ове прелепе цркве како би се она могла поново уздићи у свој својој величини.

Фото: Игуман Сава Јањић и србски Православни манастир Високи Дечани, Косово, Србија, 14. век
































Али у нашем времену, недавно, у катедрали Нотр Дам била је истакнута застава независног Косова које су албански исламски терористи уз помоћ НАТО-а отели из Србије. У тој свечаности поводом Првог светског рата истакнута је застава албанске државе Косово која у то време није постојала ни учесвовала у рату, јер је Косово био део Србије, и Србија је много пострадала и србска војска много ратовала у том рату на страни савезника и била победница.

Фото: Застава албанског Косова у Нотр Даму






Док су албански терористи у Србији и на Косову и Метохији од 1980-их година до данас спалили и уништили преко 140 хришћанских православних српских цркава и манастира, већи део њих је из средњег века, и гробља, и убијали наше монахе и монахиње, жене, децу, да ли је Запад жалио? Не. Запад је подржао албанске исламске терористе да уништавају хришћанску културу у овом делу Европе, на Балкану, у Србији, и да убијају српске хришћане и протерају их из њихове покрајине Србије Косова и Метохије. Метохија је добила име од речи "метох", што значи манастирско имање и земља. То је име из раног средњег века. У овом случају „метох се односи на српске православне манастире којих има много на Косову и Метохији, а велика већина су из средњег века.

Ово није само политика, 
већ пре свега и изнад свега 
одбрана и заштита Хришћанства 
на земљи и тлу Европе и Балкана!

Фото: Уништавње Хришћанства на Косову 
у Србији од стране исламских албанских терориста





























Српски православни монах Харитон 
на Косову у Призрену, кога су 
албански терористи киндаповали 1999. 
на очиглед међународних снага КФОР-а,
 мучили га и уз повике "Алаху Екбер!" 
одсекли му главу!



















Непосредно након уласка немачких снага КФОР-а  на Космет (Косово и Метохија), припадници терористичке организације ОВК киднаповали су оца Харитона, 15. јуна 1999. године. Злочинци су га ухватили на очиглед војника КФОР-а који нису предузели ништа да злочин спрече, док је отац Харитон одвођен на место мучења и страдања…. Сви докази, као и извештај вештака, предати су истражитељима  Међународног суда за ратне злочине у Хагу али суд ништа није предузео.

Albanci uz povik „Alahu Ekber“ odsekli su glavu srpskom monahu...

Убице монаха још без казне
01. март 2018.
Убијени отац Харитон и отац Стефан-Будисавачки. Рашко-призренска епархија чека истину о масакру пре 18 година

Манастир Свети Архангели – град Призрен, Косово и Метохија
Свети мученик Харитон Архангелски

На данашњи дан убијен Свети новомученик Харитон
.  ЗВУЧНИ ЗАПИС
Житије Преподобномученика Харитона

Бесплатна књига у пдф-у на србском језику:
Свети преподобномученик (монах) Харитон Косовски – Житије, сведочења, служба

Песма:
Новомученик Харитон 
(Fr.Chariton Lukic killed 
by Albanian muslim terrorist)
Отац Харитон Лукић убијен
од албанских исламских терориста


Pesma svetom HARITONU
(певају жене, вероватно монахиње)

























Погром над Србима 
17.-18. марта 2004.
на Косову и Метохији
ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ



Само у два дана, 17. и 18. марта 2014., на Косову и Метохији, уз присуство и мирно посматрање међународних снага КФОР-а, Албанци су извршили стравичан терор над Србима. Убили су 28 Срба, протерали око 4000 људи (већином Срба, али и Рома, Ашкалија, итд.), запалили и уништили 35 српских хришћанских православних српских манастира и цркава. Срушили 930 српских кућа, десетине школа, домова културе, болница, итд.



Фото: Уништене православне србске 
цркве и манастири на Косову и Метохији
од стране Албанаца
после погрома 17. Марта 2004.


Списак девастираних православних светиња на Косову и Метохији 1999, је систематизован приказ свих српских цркава, манастира и других светиња разорених, оштећених, оскрнављених и опљачканих од јуна до октобра 1999. године, по окончању  НАТО бомбардовање СРЈ  и доласка међународних снага  КФОР-а на простор Косова и Метохије.

Тако, већ 14. јуна 1999. почињу отмице и убиства Срба, и то уз присуство припадника КФОР-а. Међу првима су страдали јеромонах Серафим и монах Харитон. Овакво понашање КФОР-а имало је за последицу све веће исељавање Срба. За само неколико месеци исељено је више од 250.000.

За неколико месеци од доласка КФОР-а уништено је преко 100 цркава, манастира, црквишта и гробаља. Док су црквене драгоцености на Косову и Метохији из порушених и опљачканих светиња биле предмет илегалне трговине Албанаца и војника из састава КФОР-а.

Осим вредних литургијских предмета, уништаване су и читаве „галерије“ икона на иконостасима, дела најпознатијих иконописаца и сликара од 16 до 19. века. Број икона на једном иконостасу креће се у зависности од његове величине од 20 до 50, па чак и до 70. Најнижи просек на порушеним црквама и манастирима био је око 35 икона. Када се тај, најнижи број помножи са 76 порушених храмова, наведених на овој страници (на списку је детаљно описано), добија се трагичан резултат, од више од 2.660 бесповратно несталих икона.

Код свих ових девастираних православних светиња опљачкане су или спаљене и манастирске и парохијске зграде, и оскрнављена гробља. И поред критике међународне јавности до сада 2019. ниједан случај рушења цркава и манастира и других православних светиња из 1999. године није расветљен, нити и један кривац ухваћен. Напротив, напади се настављају, од који је један већих размера био марта 2004. године, а број страдалих светиња се непрестано повећава.

…власт у Приштини, недвосмислено никада није осудила варварско уништавање српских цркава, манастира и гробаља 1999., 2004., па и касније.”
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Списак_девастираних_православних_цркава_и_манастира_на_Косову_и_Метохији_1999.

Каталог уништених и оскрнављених цркава на Косову и Метохији (јун-октобар 1999) на енглеском језику:
Catalog of Destroyed and Desecrated Churches in Kosovo and Metohia (June-October 1999)

Уништавање српске културне баштине на Косову: Светски преседан?
Слободан Ћурчић Универзитет Принстон
на енглеском језику:
Destruction of Serbian Cultural Patrimony in Kosovo: A World-Wide Precedent?
Slobodan Ćurčić Princeton University



Бојеви на Косову у којима су
Срби бранили Хришћанску Европу
од освајања и исламизације
од Турака 1389. и од Албанаца 1999.



У време турског освајања Европе у средњем веку, Турци су били много бројнији и војно јачи од Србије, али Срби нису хтели да издају Христа и Православно Хришћанство, да прихвате Ислам и пусте Турке да освајају и исламизују Европу. На понуду Турака да буде њихов савезник и вазал, владар Србије Свети кнез Лазар је одговорио: „Земаљско је за малена Царство (краткотрајно), а Небеско (Божије Царство) увек и довека (вечно)“, и због тога су у битки на српском Косову 1389. године Срби бранили Европу од Турака и исламизације. У тој битки, где су Турци били много бројнији од Срба, су погинули и Свети кнез Лазар и скоро сви србски племићи-витезови. 

У првом делу битке на Косову, када су људи мислили да ће Срби победити Турке, катедрала Нотр Дам је звонила звонима у знак победе хришћанске србске војске.

Фото: Бој на Косову 1389. између Срба и Турака




































Фото: Свети кнез Лазар Србски, владар Србије, 
војсковођа у Боју на Косову 1389. 
у коме је и погинуо за Христа и Хришћанство
















































Фото: Мошти (посмртни остаци) Светог кнеза Лазара
чије су руке остале нетрулежне (очуване)
и чувају се у манастиру Раваница у Србији










Фото: Манастир Раваница у Србији, 
задужбина Светог кнеза Лазара



























ДВД са спотовима песама о Косову 
које пева Србкиња Ивана Жигон
и њен хор деце са Косова и Метохије

























Песма и видео спот:
Ивана Жигон - Ој, Косово, Косово 
https://youtu.be/8QKbujUeBqw



Фото: Књиге и стрипови 
о Боју на Косову, Светом кнезу Лазару 
и његовој жени кнегињи Милици































Фото: Србски филм „Бој на Косову“ снимљен 1989.
















Сцена јуриша на снимању филма „Бој на Косову“







Нови србски филм "Кнез Лазар"



НАТО бомбардовање Југославије 1999. и тадашњу копнену, пешадијску и артиљеријску битку на Косову на граничној караули (војној бази) „Кошаре“ два месеца, између 9. априла и 10. jуна 1999. током НАТО бомбардовања СРЈ, битку названу "Пакао Кошара", на граници СР Југославије (Србије) и Албаније, ту битку Војске Југославије тј. Срба који су бранили Отаџбину од јуриша, покушаја упада преко границе и освајања Србије од стране албанских терориста (ОВК) и војске Албаније уз помоћ авијације НАТО пакта, неки историчари сматрају као србски Други Бој на Косову или Други Косовски бој.









Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)
на Фејсбуку
Vlada J. na YouTube


Блог и група које водим од 2012.:
„Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)
Погледајте и друге моје текстове
на овом блогу и запратите га:
Придружите се и добродошли у групу на Фејсбуку:
и у групу на Вконтакте:

Молим Вас и да ми запратите видео канале и погледајте моје разне видео снимке: 
моје говорење на разне теме углавном са православног гледишта, моје музичке и хумористичке монтаже, мој плес, итд.,
на ова три канала:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович



1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete