Monday, April 8, 2019

Живот какав препоручује и саветује братство и сестринство Православна србска заједница (+ВИДЕО)

Живот какав препоручује 
и саветује братство и сестринство
Православна србска заједница
(+ВИДЕО) - 2019.


Помаже Бог, 
браћо и сестре, православни Срби,

а и други људи можете учити од нас
и усвојити наше добре идеје,

у датом видеу недавно сам говорио много о овом братству и сестринству, за шта се оно залаже, којим путем иде и ходи и какав живот препоручује и саветује, а видео допуњује доњи текст.


ВИДЕО:
„Versko bratstvo i sestrinstvo
Pravoslavna srbska zajednica
- Vladimir Jankovic Vlada J.“

Молитва Богу, духовни и црквени живот по Православљу, Светим оцима и по Светом писму. Подвижнички живот, са повременим тренуцима забаве, одмарања и опуштања.

Поштовати сваки државни закон и политичаре на власти, не слушати их само када говоре или делују против Православља, не вређати никога, не псовати, не кукати без потребе, не гунђати, не роптати, трудити се да помогнеш сам себи, ближњима, народу и држави, буди користан, поштуј све политичаре, развијај помирење и мирољубив дијалог међу свим људима, испуњавати Божију заповест да се молимо Богу за оне који су на власти, свака власт је од Бога према заслузи народа, добру власт Бог даје народу ако је побожан и добар и има врлине, а лошу власт Бог допушта да мучи народ због грехова народа, тако да је за бољу власт потребно опште народно покајање и преображење од греха ка врлини, од зла ка добру, од мржње ка љубави, од незнања ка знању, од лудости ка мудрости, од слабости ка снази. 
Зарађивање новца, труд, рад, напор, бити вредан, активан, и новац користити у добре сврхе, не трошити на пороке, уређивати дом, давати породици, рођацима, пријатељима и комшијама на зајам или поклон, стварати породицу, правити децу, гајити их, не луксузирати се, не расипати новац, колико се може штедети умерено, давати новац и ствари онима којима требају више него нама, вишак новца улагати у неки посао, бизнис, да се оплођава и доноси још већи профит, отварати фирме, радна места, запослити друге људе који ће захваљујући томе имати плату, давати плату радницима на време, договорени износ, давати им плату што већу, тражити од њих поштење, вредан рад и колегијалност, давати прилоге сиромашнима и својој цркви или манастируПомагање људима, најпре породици, рођацима, пријатељима, комшијама и свима којима је потребно, хуманост, милостиња, добра дела.

Прочитајте и овај мој текст:
Православна србска 
економска заједница (+ ВИДЕО)



Здравље, здрава исхрана, природне методе лечења, чајевима, исхраном, постом, гладовањем, што мање меса, природна храна, воће и поврће са пијаце или од сељака, што мање конзервиране хране, лична хигијена и хигијена дома, итд.

Бављење спортом, физичким радом или активношћу, шетња, борилачке вештине, пливање, фудбал, кошарка, итд.
Учење о првој помоћи и заштити, деловању у време рата, временских непогода, пожара, поплава, знати противпожарну заштиту, учити о послу ватрогасца, учити о цивилној заштити и општенародној одбрани, коме треба и да учи руковање оружијем, хладним и ватреним.
Учење, читање, гледање документарних филмова, писање, цртање, певање, слушање и компоновање музике, уметност било која.

Техничко образовање, техничко напредовање, учење руковању компјутерима, мобилним телефонима, аутомобилима, кућним апаратима, боравак у природи и проучавање природе, животиња, биљака, траварске вештине, лековитих трава и печурки, боравак на селу, у природи у парковима, учење сналажења и прежвљавања у природи, учење прављења колибе у природи, подизање и руковање шатором, планинарење, излети са извиђачима, итд.
Не алкохолизам, трезвеност потпуна или врло мало алкохола за празнике.

Не наркоманији.

Не пушењу.


Не блуду, прељуби, сексуалном промискуитету, претеривању у сексу, незаситости, неконтролисаном полном нагону попут животиња, не често мењање партнера, не швалерација, тежња ка озбиљној љубавној вези, браку и рађању деце.

Хвала Вам на читању и гледању
и Бог Вам дао све најбоље!

Блог и група које водим од 2012.:
„Православна србска заједница“
(верско братство и сестринство)
Погледајте и друге моје текстове
на овом блогу и запратите га:
Придружите се и добродошли у групу на Фејсбуку:
и у групу на Вконтакте:

Молим Вас и да ми запратите доње видео канале и погледајте моје разне видео снимке: 
- моје говорење на разне теме углавном са православног гледишта,
- моје музичке и хумористичке монтаже,
- моје ђускање, итд.,
на ова три канала:
Vladimir Jankovic Serbia
Vlada-J.-SerbiaEurope
Владимир Янкович

Контакти:

Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович





1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete