Tuesday, January 28, 2020

Предлози Српској Православној Цркви и Србима у Црној Гори и свуда (и ВИДЕО)

Предлози Српској
Православној Цркви
и Србима у Црној Гори
и свуда (и ВИДЕО)

За решење кризе и одбрану вере, националног идентитета и опстанка народа

Владика Јоаникије и полицајац
током протеста у Подгорици 26. 12. 2019.
(Фото: Митрополија црногорско-приморска.
Слике се увећају кликом на њих.)

Ово није политика, јер ја нисам политичар, ово је пре свега моја брига и борба за моју веру, верску слободу, религију, Православље, за моју Цркву, за моју браћу и сестре по вери у Христу који страдају, за мој верни православни србски народ. Стога је често или немогуће раздвојити веру (религију, богословље, теологију) и политику (политикологију, геополитику, идеологију, филозофију), Цркву и државу, духовно и материјално, душу и тело. Јер двоглави орао на грбу и застави Црне Горе, Србије, Републике Српске и свих осталих држава света где он постоји кроз целу људску историју, има две главе истога државног и народног тела, што представља сасвим природну и пожељну сарадњу Цркве и државе, вере (религије) и политике, на општу корист људи, народа и грађана.

Права историјска застава Црне Горе,


Застава Србије и традиционалне 
србске капе у Црној Гори (са четири 
слова „С“ око Часног Крста – србска слога 
око Бога) и у Србији (шајкача)

Уобичајна незванична варијанта заставе
Републике Српске са некадашњим грбом Р. Српске



Ово су моји предлози за Српску Православну Цркву 
и Србе у Црној Гори и ма где живели у свету:

- Молитва Богу за лично смирење и за народни и грађански мир у Црној Гори, молити се у својим кућама и становима, у црквама и манастирима, и на сваком месту где је могуће, може и речима у себи или у мислима, а најважније у духу и истини како нас је посаветовао Господ у Светом Јеванђељу. Молити се у истини значи искрено, из дна душе, свом снагом и вољом својом, свим мислима и осећањима, целим бићем својим.

- Свесрбска слога око Цркве и Бога, међусобно помагање, испомагање, добра дела и мирна, ненасилна, одбрана Српске Православне Цркве и Срба у Црној Гори, молебани, молитвени крсни ход (литије) и друге ненасилне акције без сукоба са другим грађанима или Полицијом, не дај Боже.

- Одржавање народног и грађанског мира у Црној Гори до редовних парламентарних избора који се очекују у мају ове 2020. године, или ако се ситуација и криза заоштрава, опозиција да тражи ванредне изборе што пре.

- Као опозиција „Савез за Србију“ у Србији, која има малу и све мању подршку грађана и зато не сме да изађе на изборе јер би доживела катастрофални пораз, која зато жели да их бојкотује или одложи, која је зато насиљем покушавала да испровоцира Полицију и државу Србију да уведе ванредно стање јер је једино тако законски могуће да се редовни избори одложе, а који ће бити расписани за април или мај ове 2020. године, готово истовремено кад су и избори у Црној Гори, то вероватно хоће и режим у Црној Гори, да испровоцира сукобе грађана међу собом или сукобе грађана и Полиције и тако уведе ванредно стање како би одложио изборе на којима режиму прети пораз и губитак дугогодишње власти.

- Мудро спремање српских политичара и партија у Црној Гори за изборе, сарадња, савез и стварање предизборне коалиције свих или већине српских партија јер једино у широкој коалицији на изборима православне и српске партије могу победити, освојити власт и сменити дугогодишњи режим у Црној Гори. Потребна је што већа србска коалиција да би победа била што убедљивија, са што већом разликом у гласовима, да уколико и дође до изборне крађе она не успе да пресудно утиче на резултат избора и формирање владе и власти.

- Што сложнија, блискија, мудрија, јача, већа, дубља и искренија сарадња Српске Православне Цркве, свих Срба и свих српских политичара и партија (странака) у Црној Гори, Србији, Републици Српској, на Балкану и свуда у расејању (дијаспори) по целом свету.

- Српска Православна Црква у Црној Гори одбијајући помоћ српских политичара и партија, тиме одбија од себе вернике своје Цркве, неправедно одбија своје духовне синове и кћери који се баве професијом (струком, облашћу, темом) политике која је у суштини, по православним Светим оцима, света служба и служење Богу и народу, ако се обавља часно и поштено. Ако наша Црква увек и свуда, па и у Црној Гори, сасвим природно, пожељно и са радошћу прихвата помоћ, савете и услуге својих верника који су: пословни људи, грађевински инжењери, зидари и сви мајстори, правници, уметници, учитељи, научници, спортисти, лекари, полицајаци, војници и свих осталих, а истовремено упорно одбија помоћ, савете и услуге својих верника политичара и политичких активиста који су у политичким партијама (странкама), покретима, удружењима грађана, невладиним организацијама или делују самостално ван њих, онда наша Црква чини велику неправду, неправедну дискриминацију својих верника једне професије - политичке, неправедну дискриминацију својих верника који, ни криви ни дужни, само добронамерно желе да кроз своју професију за коју су се школовали или обучили помогну, допринесу, користе и служе Богу, Цркви, својој браћи и сестрама верницима и верном народу. Наша Црква, одбијајући њихову помоћ, савете и услуге, прави велику грешку и грех, и чини штету самој себи - Цркви, србском народу, грађанима и самој држави у којој Црква постоји и делује, у овом случају Црној Гори.


ВИДЕО од 20 минута у коме сам
говорио и оно чега нема у тексту:

Predlozi Srpskoj Pravoslavnoj
Crkvi i Srbima u Crnoj Gori i svuda
 (i tekst) - Vladimir Jankovic

Хвала на читању и гледању
и очекујем ваше коментаре
с молбом да буду написани
пристојним речима...

Владимир Јанковић
29. јануар 2020.
године после Христа

Православна србска заједница
(верско братство и сестринство)
Блог:
Група на Фејсбуку:
Група на Вконтакте:

Видео снимци на YouTube каналима
Vladimir Jankovic Serbia иVlada-J.-SerbiaEurope
по темама у плејлистама
и на Rutube каналу „Владимир Янкович“:

К
онтакти:

Фејсбук (Facebook): 
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic)

Твитер (Twitter): 
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):
Владимир Янкович

Елицы (Elitsy): 
Владимир Янкович

No comments:

Post a Comment